Ελληνοτουρκικά: «Το χαλασμένο «κόκκινο τηλέφωνο» και η «γαλάζια γραμμή» με χρέωση στους πολίτες»

Λέγεται πως στα γραφεία εκείνων που έχουν τις τύχες των λαών στα χέρια τους, υπάρχει ένα κόκκινο τηλέφωνο, του οποίου η χρήση πολλές φορές απέτρεψε τον πόλεμο.

Κάτι αντίστοιχο βρίσκεται και στην διάθεση του πρωθυπουργού μας, μια ανοιχτή γραμμή με την γείτονα χώρα την Τουρκία.

Γράφει ο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΓΓΕΣΤΙΝΟΣ

Η απόχρωση της συσκευής στην δική μας “Εθνική Περίπτωση”, όσο σουρεαλιστικό κι αν ακούγεται δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη. Ένας δίαυλος επικοινωνίας που παραμένει τουλάχιστον λειτουργικός σε μιας κακής ποιότητας σύνδεση, ένας δίαυλος χτισμένος στην ανοχή και την υποτακτικότητα

των “ιστορικών κυβερνήσεων” του παρελθόντος που τόλμησαν την κλήση, την ώρα που αναζητούσαμε την σωρό του ήρωα πιλότου μας Κωνσταντίνου Ηλιάκη που έπεσε δολοφονημένος στα αγιασμένα νερά του Αιγαίου.

Με αγωνία περίμεναν τον χτύπο της εισερχόμενης κλήσης από τον “μηχανής Θεό” να τους λυτρώσει από τον τρόπο και την δειλία τους την ώρα που ολόκληρη χώρα ενωμένη “αρματωνόταν” για τον “αυτονόητο” πόλεμο, υπερασπίζοντας την τιμή των τριών αξιωματικών μας που έπεσαν στα Ίμια.

Επειδή λοιπόν στην Εθνική τραγωδία που συντελείται και διατηρείται με την αναποφασιστικότητα των κυβερνώντων, απραξία, μεγέθους που τολμώ να πω αγγίζουν τα όρια της προδοσίας, υπήρξαν κλήσεις ακόμα και επικλήσεις, όχι με απόκρυψη καθώς η επαφή είναι αποθηκευμένη ως Ελληνικός Λαός στα τελευταία της πρωθυπουργικής ατζέντας, κλήσεις με χρέωση “αστική” και “υπεραστική” που παρέμειναν αναπάντητες, λες και κάποιος είχε ενεργοποιήσει την φραγή για τις ανεπιθύμητες.

Διατηρώ το σθένος μου και τα αποθέματα πατριωτικού ρομαντισμού και δέχομαι την κατάντια-αμαρτία των τελευταίων δεκαετιών ως αποτέλεσμα μια προβληματικής σύνδεσης. Ώς ένα τεχνικό λάθος, μια “βλάβη” με διάθεση και υπευθυνότητα να “αποκατασταθεί”. Προτείνω μια συσκευή πολύ μικρή που όμως δεν γνωρίζω αν έχει “θέση” στο γραφείο σας.Το βάρος του ακουστικού ελαφρύ, για τον μέσο ‘Ελληνα, βαρύ για όσους δεν είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα, από εκείνη την μήτρα των ηρώων, με μονόδρομο την τιμή και την δόξα. Λυπάμαι αλλά οι τεχνικές προδιαγραφές της συγκεκριμένης συσκευής είναι άκρως Ελληνικών προδιαγραφών και το χρώμα της το δηλώνει ξεκάθαρα σε μια απροσδόκητα επίδειξη νηφαλιότητας και αποκλειστικότητας ποτίστηκε με το γαλάζιο.

Επιτρέψτε μου, με ταπεινότητα , γνωρίζοντας ότι πλαισιώνεστε από “ Τεχνοκράτες” να σας εξηγήσω την χρήση της.

Σαν έρθει εκείνη η στιγμή, στα δύσκολα και είναι επιτακτική η απάντησή σας αφήστε την κλήση σε αναμονή. Ξεκλειδώστε τους κωδικούς του Ελληνικού DNA σας, επωφεληθείτε της δύναμής του, σηκώστε την γαλάζια συσκευή, επιλέξτε τυχαία έναν αριθμό από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο από το Καστελόριζο μέχρι την Κομοτηνή.

Μιλήστε δυνατά χωρίς τρεμάμενη φωνή όπως αρμόζει στον πρωθυπουργό αυτού του τόπου καθαρά μέσα από την καρδιά σας.

Να είστε σίγουρος κ.Πρωθυπουργέ την ίδια συμβουλή θα πάρετε από όλους.

Ο Έλληνας δεν ποθεί πόλεμο, εμείς ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας του ελεύθερου λόγου συνεχίζουμε να είμαστε υπέρμαχοι της ευημερίας των λαών της λογικής της ειρήνης .

Όμως είναι ταυτόχρονα έτοιμος για τον μεγαλύτερο πόλεμο, πόλεμο “Ιερό” αν οποιοσδήποτε αμφισβητήσει σπιθαμή Ελληνικής γης, τολμήσει να αμαυρώσει την Ιστορία του, κριθεί απειλητικός για το μέλλον των παιδιών του.

Στο Αιγαίο μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε φιλία…Μόνο εμείς θα το “χρωματίζουμε” , Μόνο εμείς θα απολαμβάνουμε την “Ευλογία” από τα Άγια νερά του.

Πρίν κλείσει η γραμμή θα σας ρωτήσει … Να χαιρετήσει την γυναίκα και τα παιδιά του; Να πάρει την ευχή της μάνας; Μην τον λοιδορήσετε…Εκείνος το ραντεβού του το ξέρει, θα είναι συνεπής, γνώριμα τα μέρη στο Πάνθεον των Ηρώων.

Όσο για την χρέωση , είναι δική μας , του Ελληνικού Λαού που είναι πάντα φερέγγυος ακόμα και “ας μην τα φάγαμε μαζί”.

Έτοιμος να πληρώσει ακόμη και με την ζωή του, αν το χρέος είναι “Ιερό”.

The post Ελληνοτουρκικά: «Το χαλασμένο «κόκκινο τηλέφωνο» και η «γαλάζια γραμμή» με χρέωση στους πολίτες» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά,ellinotourkika