Μητσοτάκης: Ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με αναδρομή στο 2015 και ολίγον από Τουρκία

«Η Ελλάδα γύρισε σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που απηύθυνε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ξεκίνησε την ομιλία του επιστρέφοντας στο 2015 όταν όπως είπε  «η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ». Έκανε λόγο για «αλλεπάλληλα τμήματα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού που έπληξαν την ελληνική κοινωνία»

και ότι σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου του 2015, διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα, «το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή, και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω».

Και φθάνουμε στο θέμα Τουρκία…

Ο πρωθυπουργός είπε ότι  «στην Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της Ουκρανίας δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατορικών φαντασιώσεων. «Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις απειλές, αλλά ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. «Οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο κι όχι με νταηλίκια», δήλωσε απευθυνόμενος προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

The post Μητσοτάκης: Ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με αναδρομή στο 2015 και ολίγον από Τουρκία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Ομιλία, 2015, Τουρκία,mitsotakis, omilia, 2015, tourkia