Λαφαζάνης: «Η Αθήνα να άρει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραχώρησε συνέντευξη στον ανταποκριτή του μεγάλου ρωσικού διαδικτυακού ιστοτόπου RIA Novosti στην Αθήνα Gennady Melnik.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχει την ευθύνη η Ρωσία αλλά την ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ

και το καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία έχει δίκιο στο Ουκρανικό ζήτημα και η πολιτική και στρατιωτική νίκη της θα αλλάξει ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο σε όφελος των λαών, των αναπτυσσόμενων και μικρότερων χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα οφείλει να άρει όλες τις αντιρωσικές κυρώσεις και να συνάψει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία, η οποία είναι φίλη των Ελλήνων, δήλωσε στο RIA Novosti ο γνωστός Έλληνας πολιτικός και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ένας από τους πολιτικούς με μεγάλη επιρροή στην αριστερή πτέρυγα του πολιτικού φάσματος, έχοντας ηγηθεί του Υπερυπουργείου Ενέργειας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρώτη κυβέρνηση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το 2015.Μαζί με τους συναγωνιστές και συνεργάτες του, ο Λαφαζάνης εγκατέλειψε τον κυβερνώντα Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απότομη αλλαγή πολιτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δημιούργησε τότε το κόμμα Λαϊκή Ενότητα (“Λαϊκή Ενότητα”). Σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα, το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α), και προσπαθει να δημιουργησει ένα ευρύτερο  πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την αλλαγή της ελληνικής πολιτικής πορείας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη ΕΔΩ

The post Λαφαζάνης: «Η Αθήνα να άρει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords