Εξοπλισμοί άνω των 3 δις σε 10 μέρες και επιτροπή Εξοπλισμών «φερετζές της κυβερνητικής ασυδοσίας»

«Δεν άνοιξε μύτη» στη χθεσινή συζήτηση για τα εξοπλιστικά που έφεραν στην Βουλή ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ. Σύνολο λογαριασμού 680 εκατομμύρια, με δύο από αυτά τα προγράμματα, τα αμφίβια αποβατικά και η αγορά 2 MQ-9 να είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα…

Κάτι πήγε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά …δεν το είπε, ίσως γιατί τα προγράμματα είναι made in USA και «που να

μπλέξεις τώρα». Μπορεί να βοήθησε και το …τετ α τετ που είχαν οι Δημήτρης Βίτσας πρώην ΑΝΥΕΘΑ και Γιώργος Τσίπρας αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α/ΓΕΕΘΑ. 

Τα νερά τάραξε η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 και ο Νίκος Παπαναστάσης από το ΚΚΕ, που μίλησαν για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της επιτροπής Εξοπλισμών. Όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ λειτουργεί ως «ο φερετζές της κυβερνητικής ασυδοσίας στους εξοπλισμούς»! Χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση, χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα, χωρίς τήρηση διαδικασιών η κυβέρνηση προώθησε τις τελευταίες 10 ημέρες προμήθειες που ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ!!! Την ίδια ώρα που δεν έχει ούτε ένα ευρώ να διαθέσει για τον «πολλαπλασιαστή ισχύος» όπως λέει, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για τους πολίτες τους οποίους προσπαθεί να «κοιμίσει» με επιδόματα για γέλια.

Η ελληνική κυβέρνηση αγοράζει ότι «πετάει και κολυμπάει» αλλά κυρίως ότι αποσύρουν οι Αμερικανοί. Η Ελλάδα θέλει να φτιάξει οπλοστάσιο κι όχι σκουπιδότοπο.

Υποστηρίχθηκε για παράδειγμα με εμμονή από τον Α/ΓΕΕΘΑ η προμήθεια των MQ-9 από τους Αμερικανούς που τα αποσύρουν. Δεν απαντήθηκε κανένα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την αγορά των 380 εκατομμυρίων. Γιατί;

Για τα αμφίβια AAV-7 τα όσα ειπώθηκαν δυστυχώς και από τον Α/ΓΕΝ δεν αντέχουν καμίας κριτικής. Ο κ.Πετράκης αποδέχτηκε ότι χρειάζονται «μερεμέτια» στα αρματαγωγά για να αντέξουν -αν αντέξουν- το βάρος των AAV-7 !

Θα αλλάξει κάτι στην λειτουργία της επιτροπής Εξοπλισμών ή απλά οι βουλευτές θα εγκρίνουν προμήθειες χωρίς να καταλαβαίνουν τι χρεώνουν τον Έλληνα πολίτη και πόσο τελικά πραγματικά εξοπλίζεται ή δεν εξοπλίζεται η χώρα;

The post Εξοπλισμοί άνω των 3 δις σε 10 μέρες και επιτροπή Εξοπλισμών «φερετζές της κυβερνητικής ασυδοσίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα