Κορονοϊός Ελλάδα: Χάνεται ο έλεγχος έρχονται μέτρα

Η «επιτυχία» της διαχείρισης του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι απολύτως μετρήσιμη:

30 Οκτωβρίου 2020: 1.690 κρούσματα, 5 νεκροί και 128 διασωληνωμένοι… Χωρίς εμβόλιο. 620 νεκροί από την αρχή της πανδημίας.

30 Οκτωβρίου 2021: 4.696 νέα κρούσματα, 38 νεκροί και 404 διασωληνωμένοι. Με εμβόλιο το οποίο βεβαίως έχει εμπιστευθεί μόλις το 62% του πληθυσμού. 15.894 νεκροί από την έναρξη της πανδημίας.

Ουδείς μπορεί να μιλά για «επιτυχία» και πολλοί

μπορούν να πουν πολλά για το τι έφταιξε κι έχουμε αυτή την πορεία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στην «ατομική ευθύνη των πολιτών», γιατί εδώ και ένα χρόνο αυτό ακριβώς γίνεται από την κυβέρνηση. Για όλα τα άσχημα φταίνε οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τις «καμπάνιες της».

Ξεκινήσαμε από το «κάνουμε ότι μας λένε οι ειδικοί» και φθάσαμε στο απλά «ακούμε τους ειδικούς». Σ΄ αυτή τη πορεία οι νεκροί αυξάνονταν δραματικά.

Η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η οικονομία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί σε κλείσιμο, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε.

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας και όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης -μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για μια σειρά από μέτρα, ειδικά για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η επιτροπή θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Δηλαδή περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Για παράδειγμα οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Όλες οι ειδήσεις

«Απώλεια ψυχραιμίας οι 38 σφαίρες στο Πέραμα»! Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει τα λάθη που υπουργοί χειροκροτούν!

Απεγκλωβίστηκαν οι 18 Αφγανοί που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές δυνάμεις

Προανακριτικές για εξοπλιστικά αν δεν δοθούν εξηγήσεις και ανάγκη νέας προοδευτικής δύναμης»- Γιώργος Τσίπρας

The post Κορονοϊός Ελλάδα: Χάνεται ο έλεγχος έρχονται μέτρα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα