Κοινές ασκήσεις αμερικανικών B-52 και F-22 με F-35 της Νότιας Κορέας

Αμερικανικά βομβαρδιστικά που μπορούν να φέρουν πυρηνικά και μαχητικά stealth των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στους ουρανούς γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο στις 20 Δεκεμβρίου. Είναι η τελευταία κοινή επίδειξη δύναμης από τους συμμάχους μετά από πρόσφατες βορειοκορεατικές δοκιμές πυραύλων.

Αεροσκάφη B-52 Stratofortress από την αεροπορική βάση Barksdale και F-22 Raptors από την αεροπορική βάση Kadena της Ιαπωνίας, ενώθηκαν με τα

νοτιοκορεατικά F-35A Lightning II και F-15K Slam Eagles γύρω από το νησί Jeju νότια της χερσονήσου, στη Νότια Κορέα όπως ανακοινώθηκε, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ικανότητα για ανταπόκριση στο ενδεχόμενο επίθεσης της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα πρόσθεσε, ότι τα F-22 θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση Kunsan της χώρας και την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει συνεκπαίδευση με νοτιοκορεατικά F-35. Τα F-22 αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην Kadena από την βάση Elmendorf-Richardson της Αλάσκας για να αντικαταστήσουν τα παλιά F-15 που ήταν εκεί.

Οι Πολεμικές Αεροπορίες του Ειρηνικού, οι Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Κορέα και η Διοίκηση του Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήματα από το περιοδικό Air & Space Forces.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Πάτρικ Σ. Ράιντερ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ασκούν τακτικά ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, μιλώντας στον Τύπο την Τρίτη (20/12).

«Διεξάγουμε διάφορες ασκήσεις με τη Νότια Κορέα σε μια ποικιλία δυνατοτήτων – όλες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα και να δίνουν σήμα στους εταίρους μας στην περιοχή ότι είμαστε αξιόπιστος σύμμαχος, αλλά και σε πιθανούς επιτιθέμενους στην περιοχή. Διατηρούμε τις ικανότητες αποτροπής και αν χρειαστεί να υπάρχει ανταπόκριση», είπε ο Ράιντερ.

Οι ΗΠΑ έχουν μια πολιτική «εκτεταμένης αποτροπής» έναντι της Νότιας Κορέας, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύουν τη Νότια Κορέα, επίσημα γνωστή ως Δημοκρατία της Κορέας (ROK), σε περίπτωση επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα είπε ότι η άσκηση της 20ης Δεκεμβρίου, η οποία περιελάμβανε την ανάπτυξη του ικανού να φέρει πυρηνικά B-52, ήταν μέρος μιας δέσμευσης που ανέλαβαν οι δύο χώρες όταν ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Λι Γιονγκ-σουπ επισκέφθηκε τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin τον Νοέμβριο. Οι δύο ηγέτες δήλωσαν τότε ότι θα αυξήσουν τη συχνότητα των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.

«Η ROK και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις δυνατότητες και τη στάση της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης αποτροπής, για να εδραιώσουν περαιτέρω τη συνδυασμένη αμυντική στάση της συμμαχίας ROK-ΗΠΑ έναντι των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Στις 17 Δεκεμβρίου, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Η Βόρεια Κορέα – επίσημα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας – δοκίμασε επίσης πρόσφατα έναν πυραυλικό κινητήρα στερεού καυσίμου σε μια δοκιμή που εμφανίστηκε ότι επιμελήθηκε προσωπικά ο Κιμ Γιουνγκ Ουν, στην τελευταία επίδειξη για την πρόοδο του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας. Η Βόρεια Κορέα έχει εξαπολύσει αριθμό ρεκόρ δοκιμών πυραύλων το 2022, μετά τις δεσμεύσεις του Κιμ ότι το κράτος θα κατασκευάσει πιο προηγμένους πυραύλους και θα αναπτύξει περαιτέρω τις πυρηνικές του ικανότητες.

Εν τω μεταξύ, οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα F-22 και B-52 δεν είναι οι μόνες πρόσφατες που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Οι SEAL του Αμερικάνου Ναυτικού και οι ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια άσκηση δύο εβδομάδων στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, με έδρα την Ιαπωνία, επέστρεψε πρόσφατα μετά από αποστολές σχεδόν επτά μηνών, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων στην περιοχή, παράλληλα με Νοτιοκορεατικές και ιαπωνικές δυνάμεις.

Τα πολεμικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας έκαναν βολές με πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια της άσκησης με αμερικανικά μαχητικά τον Οκτώβριο.

Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων της στην περιοχή αποτελούν πρόκληση.

The post Κοινές ασκήσεις αμερικανικών B-52 και F-22 με F-35 της Νότιας Κορέας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα