Αιχμές Ερντογάν για Ελλάδα: «Κάποιοι ενοχλούνται από τις κινήσεις μας...»

Τις ηγετικές του φιλοδοξίες έκανε γνωστές και πάλι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι θα ήταν από τους ισχυρότερους υποψήφιους για την προεδρία, αν τον επέλεγαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Φατίχ Αλταϊλί από την ιστοσελίδα ΧαμπέρΤουρκ,  ο Ιμάμογλου έδωσε το μήνυμα ότι θα μπορούσε «να είναι ο παίκτης που θα άλλαζε το σκορ δραστικά».

«Φυσικά, δεν βλέπω τον εαυτό μου μόνο του ως αντίπαλο. Αλλά είμαι παίκτης της αντίπαλης ομάδας απέναντι στον Ερντογάν. Ο προπονητής είναι που θα με βάλει στο παιχνίδι ή όχι. Δεν θα αποφασίσω εγώ

γι’ αυτόν. Αλλά είμαι ένας παίκτης που μπορεί να μπει στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι υποψήφιοι να μπουν στην ομάδα και να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Δεν μπορούσες να μετρήσεις αυτούς τους παίκτες χθες, αλλά σήμερα έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν εναντίον του αντιπάλου. Αυτός ο πλούτος υπάρχει τώρα στην πλευρά της αντιπολίτευσης. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τραυματίσουν έναν από τους παίκτες του αντιπάλου που έχει τη δύναμη να μπει στο παιχνίδι και να αλλάξει το σκορ, στο δρόμο πριν από τον αγώνα, ακόμα και όταν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπει στο παιχνίδι ή όχι.

Δεν είμαι σε θέση να ορίσω τον εαυτό μου υποψήφιο. Αλλά είμαι ένας παίκτης που μπορεί να πάρει η ομάδα στο γήπεδο. Αυτό είναι ξεκάθαρο»

Θέλω η αντιπολίτευση να καθορίσει τον νικητή. Οι ηγέτες θα αποφασίσουν ποιος θα είναι, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα κερδίσει. 

Αν είμαστε αύριο στην εξουσία, θα γράψω ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Θα είμαι ο θρυλικός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Κοίτα, είμαι απόλυτος: Θα είμαι ο πιο επιτυχημένος δήμαρχος του κόσμου, όχι της Κωνσταντινούπολης. Αυτό που προσωπικά θέλω περισσότερο, είναι να γράψω ιστορία στην Κωνσταντινούπολη, είναι να κερδίσουμε την Κωνσταντινούπολη».

Δεύτερη δίκη κατά Ιμάμογλου καθ’ οδόν;

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν αποκλείεται να βρεθεί ενώπιον νέας δικαστικής περιπέτειας, υποστηρίζει σήμερα η ιστοσελίδα «ΧαμπέρΤουρκ».

«Μια νέα υπόθεση βρίσκεται στο δρόμο. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης είχε υποβληθεί σε έρευνα για τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι ‘υπάρχουν άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατία μεταξύ του προσωπικού του δήμου’. Αν και δεν βρέθηκε κάτι κατά την πρώτη έρευνα, πρόσφατα ορίστηκε δεύτερος επιθεωρητής και ξεκίνησε νέα έρευνα στο δήμο. Στην έκθεσή του ο επιθεωρητής ανέφερε ότι βρήκε 105 δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν σχέση με την τρομοκρατία».

Σε περίπτωση που ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, ο Ιμάμογλου μπορεί να παυτεί από τα καθήκοντά του με την έναρξη της έρευνας και δίωξης με το αιτιολογικό ότι προσλαμβάνει άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους υποστηρίζει.

Υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί αυτό και κατά τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών.

Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα παύσης για τη φράση «Ηλίθιος…» που είπε ο Ιμάμογλου προς τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής το 2019, επειδή δεν σχετίζεται με το καθήκοντά του στο δήμο, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα για θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εθεάθη να πίνει κρασί!

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ταχά Χιουσείν Καραγκιόζ, μοιράστηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης να πίνει κρασί. 

Η κάμερα τον δείχνει να κουνάει πρώτα το ποτήρι κρασιού και μετά να πίνει. Η εικόνα έγινε θέμα στα τουρκικά social media.

Χρήστες έγραφαν στο twitter ότι «Ο Ιμάμογλου και διαβάζει το Κοράνι και πίνει».

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία πώλησης τουρκικών drone Bayraktar στην Αλβανία

Keywords
Τυχαία Θέματα