Καλίν προς ΗΠΑ: «Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς την Τουρκία, έχουμε εναλλακτικές λύσεις για αεροσκάφη»

To «δεξί χέρι» του Ερντογάν ο Ιμπραήμ Καλίν σε δηλώσεις του, απευθύνεται προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα του «έχει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις». Προφανώς εννοεί τη Ρωσία αν και γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα σημάνει το τέλος των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ.

Ο κ.Καλίν

είπε ακόμη ότι «η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς την Τουρκία σε συγκεκριμένες περιοχές μεγάλου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος». Εξειδικεύοντας τη δήλωση του ο Καλίν υποστήριξε ότι «η Τουρκία βρίσκεται στο Αφγανιστάν, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη , τη Σύρια και τον Καύκασο» και συνεπώς κανείς ,ούτε οι ΗΠΑ, μπορούν να κάνουν κάτι χωρίς τη συνεργασία με την Τουρκία.

Την ίδια ώρα δεκάδες αμερικανοί βουλευτές υπογράφουν   επιστολή προς τον Λευκό Οίκο με την οποία ζητούν να μην δοθούν F-16 στην Τουρκία.

Όλες οι ειδήσεις

Επιστροφή όσων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας στις ΕΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι σφαγείς της Κύπρου ζητάνε και τα ρέστα! Κατάπτυστο κείμενο του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ

Η υγεία του Ερντογάν «εργαλείο» στη μάχη της διαδοχής του, οι δημοσκοπήσεις και η μαντηλοφορούσα διερμηνέας

Η ασθένεια Ερντογάν και το βίντεο προπαγάνδας με την Αγία Σοφία για τα 19 χρόνια εξουσίας του

The post Καλίν προς ΗΠΑ: «Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς την Τουρκία, έχουμε εναλλακτικές λύσεις για αεροσκάφη» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα