Το «πανέμορφο τέρας» των SS-Η πιο σκληρή βασανίστρια του Άουσβιτς

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Ήταν ένα επικίνδυνα αρρωστημένο πλάσμα. 

Σαδίστρια, απίστευτα σκληρή, με ψυχικές διαταραχές και κόμπλεξ κατωτερότητας, εμμονές, ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, φανατική ναζί με απόλυτο ίνδαλμα τον Αδόλφο Χίτλερ, που μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας υποβάλλοντας σε απάνθρωπα βασανιστήρια τους κρατούμενους-πριν τους στείλει στα κρεματόρια- μόνο και μόνο γιατί έτσι ένοιωθε  σεξουαλική ικανοποίηση!

Ήταν μόνο 22 ετών και έμεινε στην ιστορία ως «η ύαινα του Άουσβιτς!»

Το όνομα της Ίρμα Γκρέζε, που έμεινε σκληρή και αμετανόητη ακόμα

και όταν στήθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα…

Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Έγινε διάσημη ως η πιο σκληρή και απάνθρωπη γυναίκα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και μία από τις «πιο κακές γυναίκες της παγκόσμιας ιστορίας».

Η νεαρή φρουρός γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1923.

Κόρη ενός εργάτη σε γαλακτοβιομηχανία  έχασε την μητέρα της σε πολύ μικρή ηλικία όταν η τελευταία αυτοκτόνησε πίνοντας υδροχλωρικό οξύ, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε παράνομο δεσμό με την κόρη ενός ντόπιου εστιάτορα. 

Ο πατέρας της μπήκε στο κόμμα των Ναζί το 1937 και παντρεύτηκε ξανά το 1939.

Η αδελφή της Ιrma, Helene, εξήγησε πως η γυναίκα που έγινε στην πορεία διάσημη με την ονομασία «Ύαινα του Άουσβιτς» ήταν στην πραγματικότητα ένα πολύ ντροπαλό και φοβισμένο κορίτσι, το οποίο υπέφερε στα μαθητικά της χρόνια εξαιτίας του bullying που δεχόταν από άλλα παιδιά της ηλικίας της. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες η Irma ποτέ δεν είχε το σθένος να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τη γνώμη της και πάντα το έβαζε στα πόδια κάθε φορά που κάποιος την απειλούσε ή την φοβέριζε.

#tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.58.40-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.58.48-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.58.56-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.59.03-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.59.11-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.59.22-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_670 .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/11/aousvits_Screenshot-2021-11-04-at-10.59.29-PM-80x60.png) 0 0 no-repeat; } 1 του 7

Μέχρι τα εφηβικά της χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί ενεργά στη νεολαία του Χίτλερ και στην ένωση κοριτσιών της Γερμανίας.

 Πριν από τα 18α γενέθλιά της, μετακόμισε στην βάση των Γυναικών Βοηθών των Ες-Ες, η οποία βρισκόταν κοντά στο Ράβενσμπρικ, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για γυναίκες.

Το 1942 το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο, άρχισε να εργάζεται εθελοντικά ως φύλακας στο Ράβενσμπρικ. 

Το 1942 έγινε Aufseherin και το Μάρτιο του 1943 στάλθηκε για εργασία στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

 Μετά από ένα χρόνο προήχθη σε Rapportführerin, τη δεύτερη υψηλότερη δυνατή θέση για γυναίκες φύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 Είναι γνωστό ότι συμμετείχε σε διαλογές κρατουμένων για τους θαλάμους αερίου όσο καιρό βρισκόταν στο Άουσβιτς.

ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Οι επιζώντες των στρατοπέδων μπόρεσαν να δώσουν λεπτομερείς μαρτυρίες σχετικά με δολοφονίες, βασανιστήρια, φρικαλεότητες και σεξουαλικές επιθέσεις στις οποίες η Ίρμα συμμετείχε κατά τη διάρκεια των ετών της στο Άουσβιτς και στο Μπέργκεν-Μπέλζεν.

 Υπήρξαν μαρτυρίες για σαδιστικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και αυθαίρετους πυροβολισμούς των κρατουμένων, καθώς και διαλογή κρατουμένων για να θανατωθούν στους θαλάμους αερίων.

Η Γκρέζε φέρεται να φορούσε βαριές μπότες συνήθως και είχε μαστίγιο και πιστόλι.

 Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσε τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές μεθόδους για να παρενοχλεί τους κρατουμένους. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι χτύπησε μερικές γυναίκες μέχρι θανάτου.

 Κατηγορήθηκε επίσης ότι έφτιαχνε λάμπες από το δέρμα νεκρών Εβραίων

Ηδονιζόταν σε κάθε πρωινό προσκλητήριο όταν παρατάσσονταν οι κρατούμενες επιλέγοντας τις πιο αδύναμες αλλά και τις πιο όμορφες για να τις βασανίζει. 

Επίσης, λόγω των πραγματικά όμορφων χαρακτηριστικών της τραβούσε την προσοχή των ανδρών του στρατοπέδου, συνδυάζοντας έτσι δουλειά και απόλαυση με φόντο τα τεράστια φουγάρα του στρατοπέδου.

Επέλεγε τις κρατούμενες που θα έμπαιναν για «ντους» στους θαλάμους αερίων, αμολούσε τα πεινασμένα σκυλιά που εκείνη εκπαίδευε πάνω σε κρατούμενες για να τις κατασπαράζουν. Πολλές κοπέλες είχαν υποκύψει από τα τρομακτικά χτυπήματα από το πλεκτό μαστίγιο της Ίρμας ενώ κάποιες τις εκτελούσε με πιστόλι για πιο συνοπτικά.

Όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη της, αρκετοί από τους συναδέλφους της τη θεωρούσαν νυμφομανή, αφού πλάγιαζε όχι μόνο με άλλους φρουρούς των SS, αλλά και με κρατούμενες, τις οποίες μάλιστα δεν δίσταζε να αναγκάζει να υποκύψουν στις ορέξεις της με βία και απειλές.

Σύμφωνα με καταθέσεις, η νεαρή κοπέλα υπέβαλε σε σωματικά βασανιστήρια τις γυναίκες που κρατούνταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαστιγώνοντας το στήθος τους και κλωτσώντας τις με τις μπότες της στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ανάγκαζε άνδρες και γυναίκες να κρατάνε επί ώρες βαριές πέτρες με τεντωμένα χέρια πάνω από το κεφάλι τους, ενώ εκείνη τους επιθεωρούσε, χτυπώντας τους περιστασιακά με το μαστίγιο που είχε πάντα μαζί της.

Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ερεθιζόταν σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να ζητά από όποιον φρουρό ή κρατούμενο ήταν διαθέσιμος να την ικανοποιήσει.

Ακόμα και o τρομερός γιατρός Τζόζεφ Μένγκελε ήταν ένας από τους αναρίθμητους εραστές της.

 Ήταν μια σαδίστρια που ηδονιζόταν σεξουαλικά να ψεκάζει τον εαυτό της με πολύ άρωμα και να πλησιάζει τις εξαθλιωμένες σκελετωμένες κρατούμενες προκαλώντας τες.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Στις αρχές του 1945 συνόδευσε κρατουμένους από το Άουσβιτς στο Ραβένσμπρικ κατά τη διάρκεια εκκένωσης του στρατοπέδου. 

Τον Μάρτιο του 1945 μεταφέρθηκε στο Μπέργκεν-Μπέλσεν μαζί με έναν μεγάλο αριθμό κρατουμένων από το Ράβενσμπρικ.

Συνελήφθη μαζί με τον διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μπέργκεν – Μπέλζεν, Γιόζεφ Κράμερ, από τους Βρετανούς στις 17 Απριλίου 1945.

Η Γκρέζε ήταν μεταξύ των 44 ατόμων που κατηγορήθηκαν για εγκλήματα πολέμου στη δίκη του Μπέλζεν.

 Η δίκη ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 1945 στο Λύνεμπουργκ και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1945. 

Η ίδια είχε ως κύριο συνήγορό της τον ταγματάρχη L. Cranfield.

Οι κατηγορίες εναντίον της αφορούσαν την κακομεταχείριση και τη δολοφονία κρατουμένων στα στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένων πυροβολισμών και σαδιστικών ξυλοδαρμών με μαστίγια.

Στο δικαστήριο η Γκρέζε κατέθεσε το ιστορικό της:

 «Γεννήθηκα στις 7 Οκτωβρίου 1923.

 Το 1938 εγκατέλειψα το δημοτικό σχολείο και δούλεψα για έξι μήνες σε ένα αγρόκτημα, μετά από το οποίο δούλευα σε ένα κατάστημα στο Λίχεν για έξι μήνες. Όταν ήμουν 15, πήγα σε σανατόριο στο Χόενλιχεν, όπου έμεινα για δύο χρόνια. Προσπάθησα να γίνω νοσοκόμα, αλλά αντ’ αυτού με έστειλαν να εργαστώ σε γαλακτοκομείο στο Φίρστενμπεργκ.

 Τον Ιούλιο του 1942, προσπάθησα πάλι να γίνω νοσοκόμα, αλλά με έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ράβενσμπρικ, αν και διαμαρτυρήθηκα για αυτό.

 Έμεινα εκεί μέχρι τον Μάρτιο του 1943 όταν πήγα στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

 Έμεινα στο Άουσβιτς μέχρι τον Ιανουάριο του 1945.»

Μετά από ακροαματική διαδικασία πενήντα τριών ημερών, η Γκρέζε καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού, μαζί με δύο άλλες φύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης, τη Γιοχάννα Μπόρμαν και τη Ελίζαμπεθ Φόλκενρατ και οκτώ άνδρες για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Άουσβιτς και το Μπέλζεν.

Καθώς διαβάζονταν οι ετυμηγορίες, η Γκρέζε ήταν ο μόνη καταδικασμένη που παρέμενε εριστική.

 Η επακόλουθη έφεσή της απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τη Wendy Adele-Marie Sarti, το βράδυ πριν από την εκτέλεση, η Γκρέζε τραγουδούσε ναζιστικά τραγούδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μαζί με τη Γιοχάννα Μπόρμαν.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 1945 στη φυλακή του Χάμελιν ,η Γκρέζε οδηγήθηκε στην αγχόνη.

 Οι γυναίκες εκτελέστηκαν μεμονωμένα με απαγχονισμό και στη συνέχεια οι άνδρες ανά δυάδες. 

Ο αρχιλοχίας του συντάγματος Ρίτσαρντ Άντονι Ο’Νιλ, ο οποίος βοήθησε τον Βρετανό εκτελεστή, Άλμπερτ Πιέρποιντ δήλωσε αργότερα:

 «Στις 9.34 π.μ. μπήκε στο θάλαμο εκτέλεσης, κοίταξε για μια στιγμή τους αξιωματούχους που στέκονταν γύρω της, και μετά περπάτησε στο κέντρο της παγίδας, όπου είχε μαρκαριστεί και στάθηκε σε αυτό το σημάδι πολύ σταθερά, και καθώς έβαλα την άσπρη κουκούλα πάνω από το κεφάλι της, είπε με αδύναμη φωνή, «Schnell» (γρήγορα). Η παγίδα άνοιξε και ο γιατρός που με ακολούθησε κάτω την κήρυξε νεκρή. Μετά από είκοσι λεπτά το σώμα αφαιρέθηκε από το σχοινί και τοποθετήθηκε σε φέρετρο έτοιμο για ταφή.»

Πληροφορίες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας. 

Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου. 

Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη. 

Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας

Όλες οι ειδήσεις

Ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν ότι είμαστε …μπαταξήδες και δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τα όπλα που παραγγείλαμε!

Μπάϊντεν-Ερντογάν: «Τίποτα δεν άλλαξε για την Τουρκία»- Κ.Μαρκόπουλος

«Επιτέλους ας πάψουμε να ΄μαστε αφελείς στα εθνικά μας θέματα»! Ο Ναύαρχος Χρηστίδης «ταρακουνά» τους πολιτικούς

The post Το «πανέμορφο τέρας» των SS-Η πιο σκληρή βασανίστρια του Άουσβιτς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα