Η στήριξη της Ουκρανίας μέσω …Eurovision που οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν σε Ελλάδα-Κύπρο το 1976

Η Ευρώπη θεωρεί μάλλον ότι έκανε το «καθήκον» της επιβραβεύοντας τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision. Είναι προφανές ότι επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση… 

Μόλις χθες υπενθυμίσαμε τι είχε συμβεί με την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που τότε είχε και μία

σημασία. Δεν είχε καταντήσει σε αυτό που έχει καταντήσει στις ημέρες μας.

Το 1974 είχε γίνει η εισβολή στην Κύπρο. Το 1975 η Ελλάδα δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό και το 1976 αποφασίστηκε να δώσει το παρών με μία από τις πιο μεγάλες ερμηνεύτριες. Τη Μαρίζα Κωχ. Το τραγούδι «Παναγιά Μου, Παναγιά Μου» ήταν μια μελωδική καταγγελία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Το τραγούδι δεν προτιμήθηκε. Οι Ευρωπαίοι είχαν προσπαθήσει να αποθαρρύνουν την Ελλάδα να το «κατεβάσει» στο διαγωνισμό και τελικά δεν του έδωσαν την «υποστήριξη» που έδωσαν τα ξημερώματα στην Ουκρανία…Έκανε και δήλωση το ΝΑΤΟ για τη νίκη της Ουκρανίας!

Η ιστορία με το τραγούδι της Μαρίζας Κωχ ΕΔΩ… 

Μόνο που οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι συνεχίζουν να σκοτώνονται κάθε λεπτό που περνά. Αυτό όλοι δείχνουν να το προσπερνούν. Οι Ρώσοι που έκαναν τον πόλεμο αλλά και οι δυτικοί που δεν συζητούν καν για οποιαδήποτε διπλωματική προσπάθεια ώστε να υπάρξει έστω μία κατάπαυση πυρός. Οι Ρώσοι ασχολούνται με το πως θα ολοκληρώσουν τους «στόχους» τους και οι δυτικοί  με αρχηγό τις ΗΠΑ πως θα στείλουν όλο και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία ρίχνοντας λάδι στη φωτιά ενός πολέμου που το τέλος του μοιάζει πολύ μακρινό.

The post Η στήριξη της Ουκρανίας μέσω …Eurovision που οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν σε Ελλάδα-Κύπρο το 1976 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανίας, …Eurovision, Ευρωπαίοι, Ελλάδα-Κύπρο, 1976,oukranias, …Eurovision, evropaioi, ellada-kypro, 1976