Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο – Ρατσιστικά τα κίνητρα

Πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα» και «έγκλημα μίσους» χαρακτηρίζουν την επίθεση ενός 18χρονου Αμερικανού στις ΗΠΑ: Πυροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, σε μια συνοικία όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί.

Ο ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους στον χώρο στάθμευσης, προτού ανταλλάξει πυρά με έναν πρώην αστυνομικό που εργαζόταν ως φύλακας του καταστήματος. Ο δράστης προστατεύτηκε από αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε. Ο φύλακας ήταν ένας

από τους 10 που σκότωσε ο μακελάρης, ενώ οι άλλοι εννέα ήταν πελάτες του σούπερ μάρκετ.

Ο Άαρον Σάλτερ Τζούνιορ αναγνωρίστηκε από τον γιο του ως ο αγαπημένος φύλακας της Tops Friendly Markets και πρώην αστυνομικός του Μπάφαλο που προσπάθησε να σταματήσει τον έφηβο ένοπλο, σύμφωνα με την Daily Beast.

«Σήμερα αυτό είναι ένα σοκ», δήλωσε ο γιος του, κάνοντας παράλληλα λόγο για ηρωική στάση του πατέρα του. «Είμαι σίγουρος ότι έσωσε μερικές ζωές σήμερα. Είναι ήρωας», είπε.

Σύμφωνα με το New York Post, ο Σάλτερ Τζούνιορ τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε τον Πέιτον Γκέντρον, ωστόσο η σφαίρα του δεν κατάφερε να διαπεράσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο 18χρονος μακελάρης, όπως είπαν αξιωματούχοι.

Στη συνέχεια ο Γκέντρον πυροβόλησε θανάσιμα τον φύλακα του καταστήματος προτού συνεχίσει το αιματοκύλισμα στο σούπερ μάρκετ.

Αστυνομικοί του Μπάφαλο ακινητοποίησαν τον δράση, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Οι αστυνομικοί που ερευνούν το έγκλημα θεωρούν ότι το μακελειό τροφοδοτήθηκε από το μίσος του δράστη για τους Αφροαμερικάνους, καθώς έντεκα από τα θύματά του ήταν μαύροι.

Πριν χάσει τη ζωή του από τα χέρια του 18χρονου μακελάρη, ο Σάλτερ Τζούνιορ είχε περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύοντας στο σούπερ μάρκετ, μετά από μια καριέρα 30 χρόνων στο αστυνομικό τμήμα του Μπάφαλο, είπε ο γιος του στην Daily Beast.

Η μητέρα του Κάρολ εργαζόταν ως ταμίας σε ένα σούπερ μάρκετ Buffalo Tops για 15 χρόνια προτού αναλάβει θέση μάνατζερ, μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 1986, ανέφερε το κατάστημα.

Το 1996 ο Σάλτερ Τζούνιορ επέζησε από μία συμπλοκή με έναν ύποπτο που του έστρεψε ένα κυνηγετικό όπλο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης διάρρηξης.

The post Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο – Ρατσιστικά τα κίνητρα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακελειό, Μπάφαλο – Ρατσιστικά,makeleio, bafalo – ratsistika