Η πραγματική Ασπίδα του Αιγαίου είναι οι άνθρωποι του! Ο Δ.Διακομιχάλης μιλά για τους ακρίτες του

Η αδιαπέραστη ασπίδα του Αιγαίου είναι μία…Οι άνθρωποι του. Οι νησιώτες. Οι ακρίτες μας. Αυτοί που κανένας δεν μπορεί να νικήσει! Ακόμη και η διαχρονική ανικανότητα του ελληνικού κράτους να τους βοηθήσεις να έχουν τα απαραίτητα. Τα αυτονόητα. 

Αυτοί οι άνθρωποι είναι η πραγματική Άμυνα του Αιγαίου. Αυτοί οι άνθρωποι που ακούνε τις τουρκικές απειλές και γελάνε. Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τις «ανησυχίες των πρωτευουσιάνων».

Θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι αν αυτό που ονομάζουμε ελληνικό κράτος ήταν στοιχειωδώς σοβαρό και είχε

κάποια επαφή με τη συνέπεια.

Αυτές τις ημέρες τα «ελληνοτουρκικά» έχουν βρει ξανά θέση στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών. Μετά από τα …τουρκικά σήριαλ που «παίζουν». Η υστερία φόβου που εκπέμπουν κάποιες φορές δεν επηρεάζει καθόλου τους νησιώτες- ακρίτες.

Στο στούντιο του militaire.gr  ένας απ ‘  αυτούς. Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, έχει «φάει με το κουτάλι» το Αιγαίο και τις ελληνοτουρκικές κρίσεις. Ήταν στο νησί και τον Μάρτιο του 1987 και τον τραγικό Ιανουάριο του 1996. Ήταν εκείνος που πολέμησε για να μείνει ο «βοσκός των Ιμίων» πάνω στις ματωμένες βραχονησίδες και μετά από την κρίση του 1996…Μιλά στο Militaire.gr

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Η πραγματική Ασπίδα του Αιγαίου είναι οι άνθρωποι του! Ο Δ.Διακομιχάλης μιλά για τους ακρίτες του appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα