Η πόλωση που είναι εδώ, τα μνημόνια που έρχονται και το γεωπολιτικό μας ναυάγιο-Γιώργος Τσίπρας

Την πόλωση στο πολιτικό πεδίο τη βιώνουμε ήδη. Και στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανεβάσει τους τόνους. Πριν μερικές ημέρες χαρακτήρισε ψεύτη τον πρωθυπουργό με αφορμή όσα είπε στη Βουλή για την τελετή υποδοχής των Rafale.

Ο Γιώργος Τσίπρας αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτει

την ευθύνη για την άνοδο του πολιτικού θερμόμετρου στην κυβέρνηση και λέει ότι από εκείνη εξαρτάται σε τι τόνους θα γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Στη συνέντευξη του στο militaire.gr ο κ.Τσίπρας κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία τονίζοντας ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, τότε «έρχονται μνημόνια». Εξηγεί την πρόβλεψη του.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει στην αντιπολίτευση καμία πληροφορία για το τι έχουμε υπογράψει στους εξοπλισμούς και επαναφέρει το ζήτημα του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, για το οποίο το κόμμα του έχει αφήσει σαφείς αιχμές για οσμή σκανδάλου.

Θέτει το ζήτημα της ολοκληρωτικής απουσίας της αμυντικής βιομηχανίας από το τρέχων εξοπλιστικό πρόγραμμα και ασκεί κριτική για τα πρόσωπα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση στις διοικήσεις κρατικών αμυντικών βιομηχανιών.

Κάνει αναφορά στην εγκατάλειψη και τον «διχασμό» με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνει απολογισμό και αυτοκριτική για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Άμυνας.

Ρίχνει ευθύνες για το ναυάγιο του East Med, αντικρούοντας την άποψη που λέει ότι το έργο μπήκε στο ράφι λόγω οικονομικού κόστους. «Έγινε το χατήρι της Τουρκίας», υποστηρίζει και η κυβέρνηση δεν αντέδρασε.

Τέλος μιλά για τις πολιτικές εξελίξεις και εξηγεί γιατί το κόμμα του παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις ζητά επίμονα εκλογές.

 •Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Η πόλωση που είναι εδώ, τα μνημόνια που έρχονται και το γεωπολιτικό μας ναυάγιο-Γιώργος Τσίπρας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα