Δολοφονία Άλκη: Πώς οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο - Το χρονικό και η... αφορμή

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό οπαδών σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Πώς οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 19χρονο.Μια άγρια οπαδική επίθεση έξω από το γήπεδο της Τούμπας τον Ιανουάριο του 2021, φαίνεται ότι «όπλισε» τον 20χρονο που κρατούσε στα χέρια του το φονικό δρεπάνι, της δολοφονίας του…

«Μίλησε» το κινητό του 23χρονου

Από την ανάσυρση δεδομένων που έγινε στο κινητό του 23χρονου κλειδοκράτορα του συνδέσμου, προέκυψε ότι είχε επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους πριν

αλλά και μετά την δολοφονική επίθεση. Οι νεαροί προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη με τον 19χρονο Άλκη και όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε τραυματιστεί θανάσιμα, διέκοψαν τις μεταξύ τους επαφές. Οι 6 από τους δράστες μάλιστα δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά κρύφτηκαν σε φιλικά πρόσωπα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δυο τελευταίων οπαδών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης. Από χθες "τρέχουν" οι διαδικασίες από τις ελληνικές αρχές για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 23χρονο που διέφυγε στην Αλβανία, ενώ τις επόμενες ώρες θα γίνει αίτημα στη γειτονική χώρα για την έκδοση του στην Ελλάδα. Όσον αφορά τον 20χρονο που είναι μέλος του συνδέσμου της οδού Μενάνδρου στην Ομόνοια, η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζήτησε στην Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς όμως επιτυχία.

«Το τραγικό και ωστόσο αναμενόμενο είναι ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους, είναι μία αγέλη, είναι μία συμμορία χούλιγκαν, οι οποίοι με αυτόν τον απίστευτο, τον αναπάντεχο, τον άγριο τρόπο αφαίρεσαν την ζωή ενός συνομηλίκου τους μόνο και μόνο γιατί ήταν με άλλη ομάδα. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα, να γίνουν από όλους όλα όσα πρέπει για να μην ξανά υπάρξει κανένα παλικάρι, κανένας άνθρωπος που θα χάσει τη ζωή του ή θα τραυματιστεί εξαιτίας βιαιοτήτων και χουλιγκανισμού που σχετίζεται με οπαδικές εκδηλώσεις», σχολίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας τη Δευτέρα στον Αnt1.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Συνδυασμός κακώσεων, πολλαπλά και «στοχευμένα χτυπήματα», φέρεται πως προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ιατροδικαστής και διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση.

Η ιατροδικαστής ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα». Επισημαίνει, επίσης, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, «καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα».

Σε ερώτηση αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, η κα Κοβάτση ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις».

«Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πώς θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα