Η απόλυτη αποδόμηση της απόφασης κοροϊδία για τα πληρώματα του Στόλου με τα «πλεύσιμα»!

Η ικανότητα του Α/ΓΕΕΘΑ να επιτυγχάνει ότι στοχοποιεί, έχει εκ των πραγμάτων αποδειχθεί.

Η δε ικανότητα του να αρχηγεύει επί τριετία  των ΕΔ διαστρεβλώνοντας συστηματικά την έννοια της καλώς εννοούμενης διακλαδικότητας, είναι επίσης δεδομένη.

Στο να ξεπερνά θεσμικά τον «σαχλαμάρα» κατά τον γνωστό χαρακτηρισμό στις παρακολουθήσεις του ως στόχος 519c και να εξολοθρεύει έναν-έναν τους στενούς του μέχρι τώρα συνεργάτες,  δεν πρόκειται να το αξιολογήσουμε.

Η διαρκής επιλογή  του να ξεπεράσει τις συντεχνιακές εμμονές και ιδεοληψίες  της εξειδίκευσης του ως Καταδρομέας, μετά τον περίφημο

4ο πυλώνα των ΕΔ περί Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (που ούτε ο Αποστολάκης δεν είχε σκεφτεί και δικαιολογημένα πρέπει να αναρωτιέται), κίνηση που ομολογουμένως έχει αναγκάσει τους Αμερικάνους σε άμεση τροποποίηση των επιχειρησιακών τους δογμάτων αναφορικά με τη ματαιοδοξία μιας χώρας που ζει αμυντικά μέσω FMS, αποδεικνύεται άλλη μια φορά από την ΚΥΑ περί του Επιδόματος Στόλου που κυκλοφόρησε και που μόνο το Στόλο δεν αφορά όπως θα εξηγήσουμε:

Το πολυδιαφημιζόμενο και με εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ του προηγούμενου Σεπτεμβρίου  «επίδομα στόλου», μετονομάστηκε στο προοίμιο της ΚΥΑ σε «επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή».

Τεχνηέντως λοιπόν, διατηρήθηκε η φράση «πολεμικά πλοία» ώστε αφενός να χαϊδέψει τους αδαείς ψηφοφόρους, αφετέρου να δώσει ένα ισχυρό άλλοθι σε όσους προσποιούνται πως κοιμούνται προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι ενσυνείδητα απείχαν ή απέχουν από κάθε αναγκαία από το θεσμικό τους ρόλο παρέμβαση.

Καθόλου δύσκολο λοιπόν ο Πρωθυπουργός ως ο εξακριβωμένα αδαής περί των ΕΔ (αφού για παράδειγμα εξακολουθεί να προσφωνεί τους «Εθελοντές Μακράς Θητείας» ως «Εθελοντές Μακράς Διάρκειας», παραπέμποντας συνειρμικά σε γάλα long life, συνεχίζοντας μάλιστα για τρία ολόκληρα χρόνια να μισθοδοτεί τους Αξιωματικούς που προέρχονται από το θεσμό αυτό ως Υπαξιωματικούς) να κομπάζει πως πλουσιοπάροχα έδωσε ότι του ζητήθηκε, ασχέτως εάν γι’ αυτούς που προοριζόταν (τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων) δεν πρόκειται να φτάσει ούτε ένα ευρώ……το γιατί θα σας το εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Καθόλου δύσκολο επίσης να εντοπίσουμε τους δήθεν κοιμώμενους, τον  πρώην και τον σημερινό Αρχηγό του Ναυτικού, αλλά και το πρώην και νυν «ναυαρχείο» (ΑΝΣ).

Ο πρώτος επιχείρησε να αποκομίσει μέρος υστεροφημίας μέσα από τις αγνές προθέσεις του ρομαντικά άδολου Βουλευτή Δ. Χατζηδάκη, πρώην Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά μόνο εκ του ασφαλούς!

Μόλις ο Α/ΓΕΕΘΑ αντιλήφθηκε το σχέδιο έσπευσε ως Α/ΓΕΝ να κρυφτεί κάτω από τον βολικό μανδύα του εκπροσώπου του Α/ΓΕΕΘΑ και δεν ματαφάνηκε παρά μόνο αναλώθηκε σε κυνήγι… μαγισσών.

Όσο ποτέ άλλοτε, η γνωστή πλέον φράση του George Horton, Γ. Πρόξενος ΗΠΑ στη Σμύρνη 1922, δεν έχει  περισσότερη σημασία από τη σημερινή πολιτική και στρατιωτική κατάσταση: “Είναι απίστευτο μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί  για να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω μια εβδομάδα παραπάνω, μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους.”

Επίσης σε πρόσφατη ανάρτηση των αγνών ιδεολόγων απόστρατων συναδέλφων της ΕΑΑΝ που χωρίς να γνωρίζουν τον συμπεριέλαβαν οι άνθρωποι στους συμμετέχοντες στην όλη αυτή προσπάθεια, τον είδαμε δειλά-δειλά αλλά ανεπαίσχυντα να ξεπροβάλει για να τους ευχαριστήσει για το ξεροκόμματο της υστεροφημίας.

Ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΝ είναι από την αρχή ξεκάθαρος!

Μετά τη περίοδο χάριτος που του δόθηκε, (όπως σε όλους δημοσιογραφικά δώσαμε), δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αγωνίζεται καθημερινά να μας αποδείξει ότι δεν έχουμε τίποτα, μα τίποτα να περιμένουμε από αυτόν.

Και λέμε πως είναι ξεκάθαρος ο άνθρωπος, γιατί στο λόγο του στη Σχολή Δοκίμων την ημέρα που παρέλαβε, ακούσανε όλοι εμβρόντητοι να αναφέρει την πρόθεση του περί πλήρους υπακοής στις διαταγές του Α/ΓΕΕΘΑ!!!

Δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι χειρότερο, ματαιοδοξία ή αδράνεια;

Ας επανέλθουμε όμως στην ΚΥΑ.

Το πρώτο άρθρο μας δίνει ξεκάθαρα την πρόθεση η οποία απέχει όσο η γη απ´ το φεγγάρι από τους ευσεβείς πόθους του Διονύση Χατζηδάκη, που δυστυχώς όπως φαίνεται άδικα αναλώθηκε για να εξασφαλίσει στα πολεμικά πλοία αυτό που πίστευε πως τους αξίζει.

Τι μας λέει λοιπόν το άρθρο αυτό;

Αναφέρεται στον καθορισμό ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή εντός και εκτός Περιοχής Ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ.

Γιατί χρειαζόταν αυτή η αναφορά με έναν καθαρά επιχειρησιακό όρο;

Μα φυσικά για να προσδιορίσει επακριβώς τον Α/ΓΕΕΘΑ ως τον οικονομικό διαχειριστή των 25.000.000€ ετησίως.

Από πότε ο προϋπολογισμός κάθε έργου έπαψε να είναι συγκεκριμένος και εξειδικευμένος κατά Κλάδο και δεν το ξέρουμε;

Να η απαρχή της θεσμικής εκτροπής!

Ο ενοχλητικός συγκεντρωτισμός του Α/ΓΕΕΘΑ μεταμορφώνεται πλέον σε μια αρχή ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας του ως «Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων» μιας άλλης εποχής, που κανείς δεν θέλει να θυμάται και αυτό γιατί εκτός από τις εξωφρενικές αρμοδιότητες που μέχρι τώρα εντοπίζεται να συγκεντρώνει, αρχίζει πλέον να διαχειρίζεται και ζεστό χρήμα, που μέχρι τώρα αυτό διαμοιραζόταν από την αρχή στους Κλάδους των ΕΔ.

Η φαινομενικά αθώα με πρώτη προσέγγιση υιοθέτηση ενός επιχειρησιακού όρου περί Περιοχής Ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ σε μια ΚΥΑ με οικονομικό χαρακτήρα, υποκρύπτει το απλούστατο. Το σακούλι με τα λεφτά θα είναι στο ταμείο του Α/ΓΕΕΘΑ!!!

Συνεχίζουμε το ξήλωμα του πουλόβερ, μεταφράζοντας σχολαστικά την περίτεχνη διάταξη:

Το επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας προσαυξάνεται για τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, ως εξής:

– 20€ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ.

– 60€ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

(όσα έπαιρναν δηλαδή μέχρι σήμερα περίπου ως πλεύσιμα)

Ενώ αντίθετα, το επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας των υπολοίπων εκτός του Πολεμικού Ναυτικού προσωπικού των ΕΔ που εκτελεί ειδική αποστολή που προσαυξάνεται, λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, ως εξής:

– 60€ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

– 100€ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.

Χρειάζεστε ανάλυση;

Φυσικά και όχι!!!!

Ποτέ δεν θα σας υποτιμούσαμε με το να σας αναλύσουμε κάτι που βγάζει μάτι!

Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η σαντιγί στην δηλητηριασμένη τούρτα μας:

– Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (το ΣΑΓΕ δηλαδή), μετά από εισήγηση των Ανωτάτων Συμβουλίων των Γενικών Επιτελείων, καθορίζει τις αποστολές – ειδικές αποστολές για την εφαρμογή της ΚΥΑ, καθώς και το ετήσιο όριο ημερών αποζημίωσης ανά κατηγορία δικαιούχων, ώστε η ετήσια δαπάνη να μην υπερβαίνει τα 25.000.000€ ετησίως.

Και το τραγικότερο όλων σαν κερασάκι:

– Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη.

(Δηλαδή εάν παίρνεις τα πλεύσιμα, τέλος!!!)

Άρα:

– Στο ΣΑΓΕ θα μοιραστεί η πίτα, (ή μάλλον στο ΣΑΓΕ θα ανακοινωθεί στους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, πως θα μοιραστεί η πίτα).

– 25.000.000€  είναι και τέλος

– Από εκεί και μετά «ο Στόλος θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει» όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Κατά το προσφιλές της ΕΛ.ΑΣ και όχι μόνο, “όταν δείτε έναν κλέφτη κάντε πως κοιμάστε”, στον νέο Α/ΓΕΝ οφείλουμε να μην διαταράξουμε τον μακάριο ύπνο του, αφού έτσι κι αλλιώς τίποτε δεν απέμεινε για να κατηγορηθεί πως έπραξε ή δεν έπραξε.
Είμαστε σίγουροι πως και αυτός διάβασε την ΚΥΑ μαζί με εμάς.

Όλα αυτά έχουν και ένα καλό.

Κάνουν όπως λένε πολλοί και ιδιαίτερα στο Ναυτικό τον “ενορχηστρωτή διώξεων και αποστρατειών” Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Φ. Λελούδα, να σταματήσει για λίγο να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο (αφού προτίμησε να μην αναλάβει Αρχηγός Στόλου, έδωσε την ευκαιρία στον Αντιναύαρχο Δ. Κατάρα -που ήταν ήδη “τελειωμένος”- από τη μια να γίνει Αρχηγός Στόλου και από την άλλη να κάνει μετά τον σεισμό στην Τουρκία, περίπατο στο Αιγαίο) κοιτάζοντας τον Κατάρα στο πως θα αντιδράσει με την ΚΥΑ-απάτη.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι έχει μεγάλη αξία να δούμε και την ποιότητα της θητείας του νέου Υπαρχηγού Στόλου υποναυάρχου Λουκά Τσαρμακλή, όταν τα πληρώματα του Στόλου που καλείται ο ίδιος να εμπνεύσει και να οδηγήσει αν χρειαστεί στον πόλεμο, ανακαλύψουν ότι ο νέος τους υπαρχηγός ως Διευθυντής ΕΓΑ του κ. Φλώρου τα τρία προηγούμενα χρόνια, γνώριζε από την πρώτη στιγμή και συμμετείχε στην τελική διαμόρφωση της εν λόγω ΚΥΑ-απάτη.

Όχι δεν θα πούμε το συνηθισμένο, πως «γελάνε και τα τσιμέντα» γιατί έτσι θα ελαφρύνουμε το κλίμα, αλλά κατά την εύστοχη περί των Τεμπών τακτική του Αντώνη Κανάκη στους Ράδιο Αρβύλα θα πούμε πως:

«Αφού κανείς δεν ντράπηκε

για όσα έκανε

ή για όσα έβλεπε

άλλους να κάνουν…

η ίδια η ντροπή ντράπηκε

και ντροπιασμένη

δεν πρόκειται ποτέ

ξανά ανάμεσά μας να ξαναφανεί».

The post Η απόλυτη αποδόμηση της απόφασης κοροϊδία για τα πληρώματα του Στόλου με τα «πλεύσιμα»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα