Τουρκικές εκλογές:Μετά τους Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιοι και οι Ιντζέ,Ο(γ)άν

Του Δρα Δημ.Σταθακόπουλου Προτάθηκε ο 3ος και  ο 4ος υποψήφιος για την Προεδρία της Τουρκίας, από το Memleket Partisi/ κόμμα της πατρίδας και την ATA İttifakı/ συμμαχία ΑΤΑ αντίστοιχα.Το Memleket Partisi/ κόμμα της πατρίδας, πρότεινε τον γνωστό μας Muharrem İnce / Μουχαρρέμ Ιντζέ, αφού αποχώρησε από το Κεμαλικό CHP .Το 2018 είχε χάσει από τον Πρόεδρο Ερντογάν.H αυτονομία του αυτή, σαφώς θα στερήσει ψήφους από τον Κιλιτσντάρογλου.Ο λιγότερο γνωστός στην Ελλάδα, 
Αζέρικης καταγωγής Sinan Oğan / Σινάν Ο(γ)άν.Τουρκολόγος, με σπουδές στη Ρωσία ( ρωσόφωνος, αγγλόφωνος, τουρκόφωνος), ακαδημαϊκός δάσκαλος 55 ετών και με εθνικιστικές πολιτικές ρίζες, προτάθηκε από την ATA İttifakı/ συμμαχία ΑΤΑ.Οι εναλλακτικές στην Τουρκία :1. Εrdoğan , οθωμανοϊσλαμοεθνικιστής2. Kılıçdaroğlu, Κεμαλοεθνικιστής, στηριζόμενος από πρώην στελέχη Erdoğan, εθνικιστικά κόμματα μέχρι αριστερά. Λέγεται θα τον στηρίξουν και οι Κούρδοι του ΗDP.3. Muharrem İnce / Μουχαρρέμ Ιντζέ, πρώην CHP Kεμαλικός.4. Sinan Oğan , εθνικιστής στηριζόμενος από μικρά εθνικιστικά κόμματα σε συμμαχία.Έστω και αν το Κουρδικό κόμμα HDP στηρίξει Κιλιτσντάρογλου , υπάρχουν Κούρδοι μουσουλμάνοι που θα ψηφίσουν Ερντογάν.Ουσιαστικά τώρα αρχίζει ο μεταξύ τους αγώνας .Περισσότεροι υποψήφιοι, ευνοούν τον Ερντογάν , γιατί σπάει το εις βάρος του μέτωπο.Πάντως , απορώ με κάποιους Έλληνες αναλυτές που βλέπουν προοδευτική ελπίδα επίλυσης διαφορών με τους παραπάνω .Αρκεί να δούμε από που προέρχονται και τι πρεσβεύουν για να καταλάβουμε πως λύση δεν πρόκειται να υπάρξει , η δε καλοπιστία της Ελλάδας,  εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους πολιτικούς της Γείτονος.

The post Τουρκικές εκλογές:Μετά τους Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιοι και οι Ιντζέ,Ο(γ)άν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα