«Η αλήθεια βομβαρδίζεται»! Παύλος Νεράντζης

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μας υπενθύμισε ότι το πρώτο θύμα μιας πολεμικής σύγκρουσης είναι η αλήθεια. Ίσχυε σε όλους τους πολέμους, το ζούμε ακόμη πιο έντονα στην πολεμική αναμέτρηση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ένα βιβλίο πολύ σημαντικό μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε την αλήθεια.

Γραμμένο από τη σκοπιά ενός δημοσιογράφου που για 30 χρόνια κάλυψε πολέμους σε Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Ασία, το βιβλίο Η αλήθεια βομβαρδίζεται. Τα ΜΜΕ και ο πόλεμος με το βλέμμα ενός πολεμικού ανταποκριτή είναι μια βιωματική αφήγηση με

έντονη αναστοχαστική διάθεση, η οποία εφαρμόζει για πρώτη φορά στην επιστήμη της επικοινωνίας στην Ελλάδα τη μέθοδο της αυτοεθνογραφίας και παράλληλα το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας να καταγραφούν ο ρόλος των ισχυρών ειδησεογραφικών οργανισμών στην κάλυψη ένοπλων συγκρούσεων, τα fake news, η προπαγάνδα και η λογοκρισία στους μεγαλύτερους πολέμους που συγκλόνισαν τον κόσμο από τον 19o έως τον 21o αιώνα.

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, παραγωγός ντοκιμαντέρ, διδάκτωρ του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΝΑ Παύλος Νεράντζης μιλά στο militaire.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.militaire.gr/

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post «Η αλήθεια βομβαρδίζεται»! Παύλος Νεράντζης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παύλος Νεράντζης,pavlos nerantzis