«Εξοπλιστικά μελομακάρονα» οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Να τα πούμε;

(Κάλαντα αλά Τούρκα, καλένδες αλά Γιουνάν)

Καλήν εσπέραν Άρχοντες…. (πάντοτε τα λέω νύχτα,  μήπως βρω κάποιον ξύπνιο)Ο ουρανοί αγάλονταιΚαι επί της γής /ειρήνη…

Τα παραπάνω υπό το πνεύμα των ειρηνευτικών – παρασκηνιακών συζητήσεων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας (Σύμβουλος κ. Πρωθυπουργού Πρέσβης κ. Άννα Μαρία Μπούρα κ. Ιμπραήμ Καλίν, Συμβούλος κ. Ερντογάν, με την παρουσία του κ. Γενς Μπλίντερ υπό την αιγίδα του κ. Σολτς (θα προτιμούσα οι συζητήσεις να γίνουσαν υπό την κατ-αιγίδα των Η.Π.Α.)

Ακολούθησε ανακοίνωση ότι συγκαλείται στην Άγκυρα Συμβούλιο Εξοπλισμών

(20 Δεκ.) και την ίδια μέρα σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα για οριστική λήψη αποφάσεων για το SPIKE και τις κορβέτες.

Έτσι τουλάχιστον μας είχε ενημερώσει ο κ. ΥΕΘΑ κατά την μάζωξη δημοσιογράφων στο Υπουργείο την 18/12/22.

Στην Άγκυρα όντως συνήλθε το Συμβούλιο εξοπλισμών και απεφάσισε την ναυπήγηση δύο (2) φρεγατών σε εγχώρια ναυπηγεία, τη συνέχιση παραγωγής και πώλησης των UAV BAYRACTAR TB2 – TB3 και την βιομηχανική παραγωγή του υπερπυραύλου που ετοιμάζει ο κ. Ερντογάν να κτυπήσει και την Αθήνα, όπως δήλωσε.

Στην Αθήνα το ΚΥΣΕΑ ουδέν αποφάσισε! Ήταν μια καλή θερμή προ εορταστική συνάντηση Προσφέρθηκαν μελομακάρονα και τσίπουρο. Αφέθηκε να διαρρεύσει ότι η Εξουσία σκέπτεται παράταση της θητείας κατά ένα έτος του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού κ. Κων Φλώρου. That’s all. Όσον αφορά στα εξοπλιστικά, στις ελληνικές καλένδες κατά τον Φεβρουάριο. Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι ή αλλιώς βάστα Τούρκο να γεμίσω. Ούτε καν συζητήθηκαν η ανάγκη χορήγησης κάποιας έκτακτης παροχής για τα στελέχη των ΕΔ (Βουλευτές 2.000 έκαστος, λιμενικοί -αστυνομικοί 600€ έκαστος).

Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω το θέμα του συστήματος SPIKE (αδήριτη, επείγουσα και επιτακτική ανάγκη των ΕΔ), εγκεκριμένο από τη Βουλή και πηγαινοερχόμενο επι 12 μήνες (μας διαβεβαίωσε οκ Υπουργός  – ότι είναι τελειωμένο και πανέτοιμο, υπογράφηκε από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αναμένεται και ο κ. Πρωθυπουργός από το εξωτερικό για να υπογράψει κι αυτός, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή για την σύνταξη της σύμβασης – sic-) Παραπληροφόρηση ή αλλαγή γνώμης Πρωθυπουργού .. εν πτήσει.

Για το έτερον πρόγραμμα των κορβετών πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και πιθανότατα να εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ κι αυτό την 20/12. Όπως και γι αυτό έχω πληροφορηθεί ότι οι αρμοδιες υπηρεσίες του ΠΝ που εργάζονται συνεχώς και αγογγύστως, υπό την συνεχή επίβλεψη του, νουνεχούς και δημιουργικού Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου κ. Στέλιου Πετράκη είχαν τους σχετικούς φακέλους έτοιμους. Στις καλένδες κι αυτό χωρίς εξήγηση.

Τι παρενεβλήθη γι’ αυτές τις υποθέσεις; Μήπως οι ειρηνικές συνομιλίες που όλοι γνωρίζουν την κατάληξή τους; Μήπως εμφανίστηκαν ακόρεστοι και «πατριώτες» μεσάζοντες που χρειάζονται χρόνο για να τορπιλίσουν την αμυντική προσπάθεια της χώρας; Μήπως υπάρχουν εγγενείς χρονοτριβές από υπηρεσίες του υπουργείου, Μήπως  ευθυνοφοβία? Ποιοι πετούν την «μπάλα έξω» για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρική ορολογία;

Εν τω μεταξύ την «γενναία» απόφαση του Ελληνικού ΚΥΣΕΑ, ακόλουθη σε  τριπλασιασμός των τουρκικών παραβάσεων – παραβιάσεων  του εναερίου χώρου της χώρας μας. Επίσης απειλές με αύξηση του τόνου και οξύτητα!!

Δεν υπάρχουν λεφτά, και οι εξουσιαστές μοιράζουν σε επιδόματα, επιδοτήσεις βεγγέρας και …. Λάθος;Βάστα Τούρκο να γεμίσω Χρόνια πολλά και ειρήνη τι άλλο να πω;

Ωστόσο οφείλω να προσθέσω και τα παρακάτω.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πωλητής δηλ. το Ισραήλ είναι σφόδρα δυσαρεστημένο από την ασυνέπεια και ανευθυνότητα της Ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζω ότι η έγκυρη Καθημερινή επισημαίνει (27/11) ότι η βραδύτητα και νωθρότητα της Ελληνικής πλευράς διευκολύνει την προσπάθεια τρίτων Χωρών να αποκτήσει το σύστημα.

Το θέμα συζητείται από 2ετίας, περνάει από επιτροπές, κόντρα επιτροπές, την Βουλή, κινείται με ταχύτητα νωχελικής χελώνας ενώ ο ΣΞ και ΠΝ το έχουν απολύτως ανάγκη για να πολεμήσουν και κατά διαστήματα φυτρώνουν, διάφορα θεματάκια που έμμεσα το τορπιλίζουν.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε 18/12) ότι τελικά, η υπόθεση τερματίσθηκε και υπογράφεται στο ΚΥΣΕΑ της 20/12. Το επαναλαμβάνω.

Υπενθυμίζω ότι προ 10 ημερών ο κ. Μητσοτάκης, αφού συζήτησε το θέμα με την Πολιτική και Στρατιωτική – Ηγεσία του ΥΕΘΑ, πήρε και τη γνώμη του Ειδικού Συμβούλου του κ. Θ. Ντόκου, έδωσε εντολή να εισαχθεί το θέμα προς έγκριση στο ΚΥΣΕΑ.

Στο «Θρυλικό» αυτό ΚΥΣΕΑ έδωσε, εντολή να επανέλθει το κρισιμότατο αυτό ζήτημα μετά 3μήνον! Ποιος ή ποιοι «ψιθύρισαν» κάτι στον κ.

Πρωθυπουργό; Δεν εμπιστεύεται τον υπεύθυνο Υπουργό του και την Στρατιωτική  Ηγεσία, Αφήνει τον ΣΞ,, να μένει «ξεβράκωτος» σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις. Υπάρχουν προσωπικά;

Ενθουσιάστηκαν τα «Πατριωτάκια», λαμόγια, οι καιροφυλακτούντες μεσάζοντες για να παίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους, εκβιάζοντας καταστάσεις σε βάρος των ΕΔ και του κύρους της Χώρας. Και αν συμβεί αυτό που επισημαίνει η Κ, όπως ανέφερα πιο πάνω;

Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες ελπίζω να μην χρειαστεί να αναζητηθούν.

Κ.Φ.

The post «Εξοπλιστικά μελομακάρονα» οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξοπλιστικά, ΚΥΣΕΑ,exoplistika, kysea