ΕΑΣ: Στο δρόμο της απαξίωσης χωρίς η κυβέρνηση να δίνει λογαριασμό

Στην Ολομέλεια της Βουλής,  συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, για την κατάσταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στην μετεγκατάσταση της εταιρείας και τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ορθού σχεδιασμού, ομαλής συνέχισης λειτουργίας των ΕΑΣ, συνεννόησης

με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας και τα δικαιώματά τους, στο γενικότερο πλαίσιο στήριξης και εξυγίανσης της ΕΑΒΙ, ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας.

Επίσης, έθιξε την μεθοδευμένα από την κυβέρνηση πλήρη απαξίωση των ΕΑΣ, δεδομένου της απουσίας κυβερνητικού σχεδίου για την μετεγκατάσταση της εταιρείας, της αδυναμίας υλοποίησής της στο εξαγγελθέν στενό χρονικό πλαίσιο, λόγω των εν εξελίξει συμβατικών υποχρεώσεών της, αλλά και στις παρανομίες όσον αφορά στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού και λοιπές παράτυπες κινήσεις της εταιρείας, ενώ έθιξε την τελείως αντιδεοντολογική για την λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου αδιαφορία της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Οικονομικών να ανταποκρίνεται στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, μη απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων του Κινήματος Αλλαγής. Τέλος, ζήτησε εξηγήσεις για δαπάνες της εταιρείας με απευθείας αναθέσεις.

Στη  συζήτηση, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρά τις απαντήσεις του, άφησε για μία ακόμη φορά αναπάντητες καίριας σημασίας ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε:

α. Αν το τίμημα της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στον Υμηττό θα διατεθεί για υποδομές και εξυγίανση της εταιρίας.

β. Πως είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση μέχρι τέλη του 2022 όταν ακόμα και με τις τρέχουσες συμβατικές υποχρεώσεις το εργοστάσιο του Υμηττού έχει έργο ακόμα και πέραν του 2023.

γ. Γιατί ενθαρρύνει η κυβέρνηση την απώλεια τεχνογνωσίας στα ΕΑΣ μέσω της αποχώρησης εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών χωρίς να εγκρίνει προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ κλπ. 

“Δυστυχώς και μετά την συζήτηση αυτής της επίκαιρης ερώτησης οι ανησυχίες και οι φόβοι του Κινήματος Αλλαγής για το μέλλον της εταιρείας παραμένουν.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά στα ΕΑΣ, θα είναι συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους της εταιρείας, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, συμβάλλοντας στη στήριξη και εξυγίανση της εταιρείας”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ.

The post ΕΑΣ: Στο δρόμο της απαξίωσης χωρίς η κυβέρνηση να δίνει λογαριασμό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα