Ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Αθήνα ποινές 33 ετών σε 11 Κούρδους και Τούρκους! Τι συμβαίνει;

Την ώρα που ο Ερντογάν έκανε σόου στην κατεχόμενη Κύπρο, στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές από 29 έως 33 χρόνια σε 11 Τούρκους και Κούρδους που είχαν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Και οι 11 κατηγορήθηκαν για “διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης”, εισαγωγή , κατοχή και συναρμολόγηση όπλων και νόθευση και πλαστογραφία

εγγράφου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι σχεδόν οι μέγιστες που προβλέπονται!

Για τις συνθήκες της δίκης πήρε θέση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που σε ανακοίνωση του αναφέρει: 

Περιήλθε σε γνώση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η συνημμένη αναφορά τεσσάρων συναδέλφων, που ασκούν καθήκοντα συνηγόρων υπεράσπισης, στη δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων, αιτούντων άσυλο, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Πέραν της πλήρους ελλείψεως κλιματισμού σε συνθήκες καύσωνα, που έχει ήδη πολλαπλώς επισημανθεί από δικαστές και συνηγόρους, οι συνήγοροι υπεράσπισης καταγγέλλουν πλήθος βαρύτατων δικονομικών παραβάσεων (μη λειτουργία συστήματος φωνοληψίας προς τήρηση των πρακτικών, παρεμπόδιση της επικοινωνίας κατηγορουμένων και συνηγόρων) και βίαιη αστυνομική επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κατηγορουμένων, αλλά και της διερμηνέως.

Οι καταγγελίες αυτές, που επιβεβαιώθηκαν από τη σημερινή επιτόπια μετάβαση στο Δικαστήριο του Συμβούλου του ΔΣΑ κ. Θεμιστοκλή Σοφού, συνιστούν συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, οι οποίες απάδουν του κράτους δικαίου και προσβάλλουν βαριά τη Δικαιοσύνη και την έννομη τάξη. Παράλληλα, η χώρα εκτίθεται στον κίνδυνο καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της βάναυσης καταπάτησης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, που προστατεύονται από την ΕΣΔΑ.

Το δικηγορικό σώμα, ομόθυμα, αντιτίθεται σε κάθε αντιδικονομική συμπεριφορά, που συνιστά δυσεπανόρθωτο πλήγμα για το νομικό μας πολιτισμό. Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προβείτε, κατά λόγο αρμοδιότητος, σε κάθε νόμιμη ενέργεια που κατατείνει στην τήρηση της νομιμότητας, στην παροχή όλων των υλικοτεχνικών υποδομών που απαιτούνται και στη διερεύνηση των καταγγελλομένων”.

The post Ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Αθήνα ποινές 33 ετών σε 11 Κούρδους και Τούρκους! Τι συμβαίνει; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα