Διάγγελμα Μακρόν για τον πόλεμο σε Ουκρανία με προαναγγελία κούρσας εξοπλισμών στην Ευρώπη

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Μαρτίου, στις Βερσαλλίες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να βομβαρδίζουν το Κίεβο και πολλοί είναι οι πρόσφυγες που καταφεύγουν σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως η Γαλλία θα συνεχίσει να ζητά κατάπαυση του πυρός και πως θα υπερασπιστεί την προστασία της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Στο

πλαίσιο των επαφών με τη Ρωσία, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να διατηρεί επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Μακρόν προειδοποίησε ότι πολλές πτυχές της οικονομίας της χώρας θα υποφέρουν ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία και ζήτησε από τον Γάλλο πρωθυπουργό να καταρτίσει σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Ώρα για ιστορικές αποφάσεις

«Βιώνουμε μια ιστορική τραγωδία και πρέπει να απαντήσουμε λαμβάνοντας ιστορικές αποφάσεις» είπε. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να τους υπερασπίζομαι (σ.σ. τον ουκρανικό λαό). Ζήτω η δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία».

Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης να περάσει σε μια νέα φάση.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία εντείνει τις επενδύσεις της στον αμυντικό τομέα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κούρσα εξοπλισμών, που προδιαγράφεται όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά για τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος των Ουκρανών που αντιμετωπίζουν έναν πόλεμο που ήταν έργο αποκλειστικά του Ρώσου προέδρου Πούτιν. «Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι όλο και πιο δύσκολες», πρόσθεσε.

The post Διάγγελμα Μακρόν για τον πόλεμο σε Ουκρανία με προαναγγελία κούρσας εξοπλισμών στην Ευρώπη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα