Tρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο ΜΑΤ στην Τουρκία – 9 τραυματίες

Ένας πολίτης και 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση κατά τη διέλευση του οχήματος που μετέφερε αστυνομικούς των ΜΑΤ στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, κατά τη διέλευση του υπηρεσιακού οχήματος που μετέφερε αστυνομικούς, στον αυτοκινητόδρομο Diyarbakır Mardin, παγιδευμένο όχημα που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου εξερράγη.

Πολλά νοσοκομειακά και αστυνομικά οχήματα βρέθηκαν στο σημείο.

Από την επίθεση, ένας πολίτης και 8 αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν

στα νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του κυβερνήτη, αναφέρθηκε ότι τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε με ανατίναξη αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου κατά τη διάρκεια της διέλευσης του οχήματος των ΜΑΤ που πήγαινε στην υπηρεσία γύρω στις 05:10 το πρωί της Παρασκευής (16/12).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι 9 άτομα στο θωρακισμένο αστυνομικό μικρό λεωφορείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Δύο άτομα υπό κράτηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι δύο άτομα, που θεωρήθηκαν ύποπτοι ως δράστες του περιστατικού, συνελήφθησαν για την έκρηξη.

Ο Soylu, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε ότι στις 05:10 σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμευμένο όχημα, καθώς περνούσε το αστυνομικό όχημα που πήγαινε για υπηρεσία στο Ντιγιαρμπακίρ.

#Canlı: Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır -Mardin karayolunda polis servis aracına yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunuyor https://t.co/mxfYo0MJfo

— AA Canlı (@AACanli) December 16, 2022

Δηλώνοντας ότι οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και έγιναν οι εξωτερικές εξετάσεις τους, ο Σοϊλού ανακοίνωσε ότι δύο άτομα που θεωρήθηκαν ως δράστες του περιστατικού τέθηκαν υπό κράτηση.

Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10'da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir.

Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır.
Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır.

Geçmiş olsun.

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) December 16, 2022

The post Tρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο ΜΑΤ στην Τουρκία – 9 τραυματίες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα