Στις 7-10 Νοεμβρίου στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο της UECBV

Οι μελλοντικές προκλήσεις με τιςοποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο τομέας του κρέατος, η εισαγωγή νέων τεχνολογιώνκαι οι προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή τωνΒαλκανίων και της Μεσογείου, θα αποτελέσουν το βασικό πεδίο συζητήσεων τουΔιεθνούς Συνεδρίου της UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) που θα διοργανώσειστη χώρα μας η ΕΔΟΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος).

Το κορυφαίο αυτό forum γιατα θέματα εμπορίας ζώντων ζώων και κρέατος στη διεθνή αγορά, θα πραγματοποιηθείστο

Divani Caravel Hotel στις 7-10 Νοεμβρίου 2019, παράλληλα με τη διεξαγωγή τηςΕτήσιας Γενικής Συνέλευσης της UECBV- και της YEMCo (Young European Meat Committee -Επιτροπή Νέων Ευρωπαίων Στελεχών στον κλάδο του Κρέατος).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πουεξέδωσε σήμερα η ΕΔΟΚ, το Συνέδριο, με κεντρικό μήνυμα «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Έλλειψη ανθρώπινων πόρων καιΕμπορικές σχέσεις», θα φιλοξενήσει εξέχοντες ομιλητές και εκπροσώπουςφορέων από τον τομέα του κρέατος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τοπεριθώριο των εργασιών του θα αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικών συναντήσεων καιεπαγγελματιών συμφωνιών.

«Εστιάζοντας στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος στο μέλλον,το Συνέδριο θα δώσει έμφαση, στην ανάγκη ανανέωσης με ικανά στελέχη, τηνεισαγωγή νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένωνεργαζόμενων και στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων,την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Εγγύς Ανατολή» αναφέρει στηνανακοίνωσή της η ΕΔΟΚ και συνεχίζει:

«Παράλληλα, η ετήσια Γενική Συνέλευση που συνιστά το πλέον σημαντικόγεγονός του έτους, θα δώσει στα μέλη αλλά και στους φίλους της UECBV τηνευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τον τομέα του κρέατος σεσχέση και με άλλους τομείς και επιπλέον να παρουσιάσουν προτάσεις και νααναπτύξουν ρεαλιστικά σχέδια για το μέλλον.

Στο πρόγραμμα, εκτός από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας με ομιλίεςπροσκεκλημένων προσωπικοτήτων και εισηγήσεις αναγνωρισμένων ειδικών σταεπίκαιρα θέματα του τομέα, θα περιλαμβάνονται συναντήσεις εργασίας τεχνικώνομάδων στους τομείς της παραγωγής και του εμπορίου ζώντων ζώων, της βιομηχανίαςτου κρέατος, της υγιεινής-κτηνιατρικής, των εξαγωγών και εισαγωγών από και προςτην Ευρώπη, του κλάδου της εστίασης καθώς και τεχνικές επισκέψεις σεπαραγωγικές και καθετοποιημένες μονάδες κρέατος της χώρας μας.

Προβλέπονται επίσης προσυνεδριακές συναντήσεις εργασίας, ειδικών στηνεπιστήμη του κρέατος και των προϊόντων του καθώς και σε επί μέρους θέματα τουτομέα του κρέατος που σχετίζονται με την εικόνα του κρέατος στην κοινωνία καιτην γεωπολιτική θέση της χώρας μας.

Στο συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις, αναμένεται να λάβουν μέρος250 περίπου σύνεδροι από την Ελλάδα, τις χώρες-μέλη της ΕΕ και από άλλες χώρεςτου κόσμου που συμμετέχουν στην UECBV.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα κινηθεί στους παρακάτω κύριους θεματικούςάξονες:

- Ανάγκη ανανέωσης του τομέα με ικανά στελέχη.

- Εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τον εκσυγχρονισμό και προκειμένου ναανταποκριθεί ο τομέας στην έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων.

- Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων του κλάδου εντός και εκτός χωρών Ε.Ε. στηνπεριοχή των Βαλκανίων, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Εγγύς Ανατολή.

Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μεσυμμετοχή ομιλητών και προσκεκλημένων προσωπικοτήτων του τομέα του κρέατος,στους οποίους οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψειςτους και να θέσουν τα ερωτήματα τους

Στις 8 Νοεμβρίου οι εργασίες της ημέρας θα κλείσουν με την ΕτήσιαΓενική Συνέλευση της UECBV και της YEMCo, ενώ την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΤεχνικέςΕπισκέψεις σε χώρους, εγκαταστάσεις και αγροκτήματα υψηλού ενδιαφέροντος στοντομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας του κρέατος και των προϊόντωντου.

H UECBV καλύπτει τον εμπορικό τομέα της κτηνοτροφίας και τις συναλλαγέςτου κρέατος. Αποστολή της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντοςστο οποίο εξασφαλίζεται ότι, όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του εμπορίου ζώντωνζώων και κρέατος καθώς και η βιομηχανία κρέατος της Ευρώπης (οι κτηνοτρόφοι, οιαγορές ζωικού κεφαλαίου, οι έμποροι ζώντων ζώων, τα σφαγεία, τα εργαστήριατεμαχισμού και επεξεργασίας, οι μονάδες παρασκευής προϊόντων κρέατος, οιχονδρέμποροι, οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς), μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκεςτων καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα, ασκώντας αποτελεσματικόανταγωνισμό με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην UECBV συμμετέχουν 53 εθνικές οργανώσεις που προέρχονται από 24 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώσεις από την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ουκρανία καθώς και τρείς διεθνείς σχετικές με τον τομέα οργανώσεις. Συνολικά, εκπροσωπούνται στην UECBV μέσω των εθνικών οργανώσεων και των διεθνών ομοσπονδιών που είναι μέλη της, 20.000 περίπου επιχειρηματικές μορφές όλων των μεγεθών που αντιστοιχούν σε 230.000 θέσεις εργασίας.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομική ζωή της χώρας, η ανάγκη για ένα ισχυρό και βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο παραμένει και η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί, το διεθνές αυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του κρέατος και να αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα