Στα σκαριά η δημιουργία Διακομματικής Ομάδας για την υποστήριξη της κτηνοτροφίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε μια σημαντική κίνηση, που δεν μπορεί εύκολα να την προσπεράσει κάποιος, προχώρησαν οι φορείς που έχουν συστήσει την κίνηση European Livestock Voice (η Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας) και υλοποιούν την καμπάνια #Meatthefacts (έχετε ενημερωθεί εδώ από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της κίνησης αυτής).

Οι φορείς αυτοί έχουν συντάξει μια διακήρυξη που προωθεί τηδημιουργία, εντός του Ευρωκοινοβουλίου, μιας οριζόντιας πολιτικής ομάδας γιατην κτηνοτροφία και τα κτηνοτροφικά

προϊόντα. Σε αυτή τη διακήρυξη ζητούν τηνυπογραφή όσων ευρωβουλευτών πιστεύουν ότι η δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας έχειτη σημασία της.

«Οι ευρωεκλογές τουπερασμένου Μαΐου έθεσαν στην κορυφή του δημόσιου λόγου θέματα όπως η καλήδιαβίωση των ζώων και η κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οιεπαγγελματίες του κλάδου, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αυξανόμενη ροήπαραπληροφόρησης μη έχοντα πάντα τη δυνατότητα ή/και την ικανότητα νααπαντήσουν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει!» σημειώνει η Φωνή τηςΕυρωπαϊκής Κτηνοτροφίας, καλώντας τα μέλη όλων των πλευρών του Ευρωκοινοβουλίουνα υποστηρίξουν τη δημιουργία μιας τέτοιας διακομματικής Ομάδας, και μόλιςδημιουργηθεί να πάρουν ενεργά μέρος και να συνεισφέρουν σε αυτήν.

Την πρωτοβουλία για μια τέτοια διακομματική Ομάδα έχειαναλάβει ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Μπαλάζ Ιντβέγκι, υποστηρίζοντας εξ αρχής τηνπροσπάθεια που κάνει η Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας.

«Το μοντέλο της ευρωπαϊκής κτηνοτροφίας, που έχει τη βάση του στις διαφοροποιημένες, τοπικές και οικογενειακές δομές, είναι η ραχοκοκαλιά των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης. Υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και κλάδων, και συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας κυκλικής βιο-οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή διασφαλίζει σταθερή και προσιτή οικονομικά προσφορά θρεπτικών τροφίμων, δίνοντας τροφή στις ευρωπαϊκές οικογένειες και στηρίζοντας τις γαστρονομικές μας παραδόσεις» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι φορείς που συγκροτούν την Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι σήμερα υπάρχει ένα κενό γνώσηςανάμεσα σε αυτό που πράγματι κάνει ο ευρωπαϊκός κτηνοτροφικός κλάδος και σεαυτό που αντιλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι και οι καταναλωτές. Έτσι, η δημιουργίατης διακομματικής Ομάδας «Κτηνοτροφία και Κτηνοτροφικά Προϊόντα» αποσκοπεί ναπροωθήσει τη δίκαιη και ισορροπημένη συζήτηση για το μέλλον της ευρωπαϊκήςκτηνοτροφίας, με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κτηνοτροφία, σε όλες τις μορφές της, έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει πολλά οφέλη στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα βελτιώνει διαρκώς τις πρακτικές της» καταλήγει το κάλεσμα προς τους ευρωβουλευτές. Δείτε εδώ (στα αγγλικά) την διακήρυξη που καλούνται να υπογράψουν οι ευρωβουλευτές.

The post Στα σκαριά η δημιουργία Διακομματικής Ομάδας για την υποστήριξη της κτηνοτροφίας στο Ευρωκοινοβούλιο appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα