Προγραμματισμό δράσεων για το 2019 αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι της Αττικής

Συνεδρίασηαπολογισμού αλλά και προγραμματισμού για το έτος, πραγματοποίησε χθες 12/2 ο ΚτηνοτροφικόςΣύλλογος Αττικής. Με τη βοήθεια του Δημήτρη Μιχαηλίδη καταγράφουμε μερικάβασικά στοιχεία της συνεδρίασης.

Οαπολογισμός περιλάμβανε την Ανταλλαγή Ευχών στη ΛΑΜΨΗ (Μενίδι, 14/1/2019), τηνενεργό συμμετοχή στο BeFOODμε τυροκόμηση(ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, 27/1/2019), τη συμμετοχή

στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΟμοσπονδίαςΣυλλόγων Μικρών Κυκλάδων-ΟΣΥΜΙΚ (Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, 28/1/2019), τηνεπίσκεψη στην Expotrof(Ελληνικό, 2/2/2019), την ενημέρωση για την εκπομπή «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»(Παρατηρητήριο, 2/2/2019) και την επίσκεψη στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 3/2/2019) με πολλέςσημαντικές συζητήσεις.

Στονπρογραμματισμό τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν για την οργάνωση της συμμετοχής τουΚτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής σε πολλές ανοικτές εκδηλώσεις με στόχο τηνδιαμόρφωση θετικής εικόνας για τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους της υπαίθρου τηςΑττικής και προώθηση των θεμάτων των κτηνοτρόφων:

Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ενημέρωση των μαθητευόμενων chefs για την παραδοσιακή γαστρονομία και ειδικότερα στην παραγωγή από αυθεντικό γάλα της Αττικής, φέτας, κρέμας & ρυζόγαλου, στις εγκαταστάσεις της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», 18/2/2019. Συμμετοχή στην ημερίδα της Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας-ΕΤΑΓΡΟ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Προβλήματα διαχείρισης της γεωργίας, 21/2/2019. Συμμετοχή με επίδειξη τυροκόμησης (και κρέμας & ρυζόγαλου) στην ARTOZA (metropolitan, 24/2/2019) σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, και με διανομή τριπτύχων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής. Με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» επίδειξη τυροκόμησης, παραγωγής κρέμας και ρυζογάλακτος με γάλα από την Αττική σε μαθητές Σχολών chef στο κτίριο της ICOMOS (Πειραιώς 73, Αθήνα), 26/2/2019. Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής την Παρασκευή 1/3/2019. Ομαδική Επίσκεψη Μελέτης στην Αγροτική Έκθεση AGROThessaly (Λάρισα, 2/3/2019).Συμβολή-στήριξη κάθε τοπικής διοργάνωσης, όπως των Ανθεστηρίων 2019, που οργανώνει ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής στην Αμυγδαλέζα, 3/3/2019. Σε συνεργασία με την Λέσχη «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» στην Πειραιώς 73, Αθήνα, ενημέρωση των μαθητών ΙΕΚ Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής για την παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων, 12/3/2019. Επίδειξη τυροκόμησης, παραγωγής κρέμας και ρυζόγαλου σε μαθητές ΙΕΚ σε συνεργασία με την «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», 26/3/2019.Συνεδρίαση του Δ.Σ. Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής την Παρασκευή 5/4/2019.Επίδειξη παραγωγής παραδοσιακών Αρβανίτικων γαλακτοκομικών στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, Πειραιώς 73, Αθήνα, 9/4/2019.Δυνατότητες παραγωγής παραδοσιακών γαλακτοκομικών Αττικής με γάλα κτηνοτρόφων Αττικής σε μαθητευόμενους chefs, 16/4/2019.
Στη φωτογραφία (από δεξιά) ο Νίκος Κορδαλής (μέλος Δ.Σ. Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), η Λίτσα Μωραΐτη (Κτηνοτρόφος Μεγάρων Αττικής), η Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής) και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, στην Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, 3/2/2019

Πέραντων παραπάνω ακριβώς προσδιορισμένων αποφασίσθηκε επίσης ότι:

Γιατο 2019 οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνονται την πρώτηΠαρασκευή κάθε μήνα στις 20.00 στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, στοΜενίδι.Θαεπιδιωχθεί να γίνει μια συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων πρωτοβάθμιωνΚτηνοτροφικών Συλλόγων στην Αττική τον Μάρτιο 2019, για ανταλλαγή εμπειριών καιαποτύπωση καλών πρακτικών λειτουργίας Συλλόγων. Ήδησυγκεντρώνονται τα στοιχεία του μη ολοκληρωθέντος νέου νόμου για τιςαδειοδοτήσεις στάβλων, που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους παραδοσιακούςκτηνοτρόφους Αττικής, λόγω της σφοδρής επίθεσης της γκρίζαςανάπτυξης-τσιμεντοποίησης και αστικοποίησης της υπαίθρου της Αττικής.Οσύλλογος πρέπει να εργασθεί ώστε στην νέα ΚΓΠ 2021-2027 η ύπαιθρος της Αττικήςνα περιλαμβάνεται και στην τοπική αγροτική ανάπτυξη. Ηπεριαστική κτηνοτροφία έχει μέλλον και ως επισκέψιμα αγροκτήματα.Θαοργανωθούν ενημερωτικές συναντήσεις για τα μέλη, σε σημαντικά θέματα, όπως:Ξύλινες κατασκευές στάβλων, συμπληρώματα διατροφής & φάρμακα, το μέλλον τηςοικογενειακής κτηνοτροφίας κλπ.Θαεπιδιωχθεί να έλθει ο Σύλλογος σε απευθείας επαφές με σημαντικούς παρόχουςεξοπλισμού & πρώτων υλών και να γίνουν καταγραφές ειδικών προβλημάτων τωνκτηνοτρόφων-μελών του Συλλόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα