Μείωση ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών μέσω POS ζητούν από τις τράπεζες οι κρεοπώλες

Τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών μέσω POS ζητούναπό τις τράπεζες οι κρεοπώλες, θεωρώντας ότι πλέον, με έως και το 85% τουτζίρου να πραγματοποιείται μέσω πλαστικού χρήματος, δεν είναι λογικά τα υψηλάποσοστά παρακράτησης προηγούμενων εποχών.

Με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν επέλθει στησυναλλακτική συμπεριφορά των καταναλωτών, μετά και την πανδημία, κάτι τέτοιοφαντάζει πλέον ώριμο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία των κρεοπωλών ζητά τηνπαροχή χαμηλότερου ποσοστού

για τα μέλη της σε ποσοστό 0,5-0,6% του τζίρου απότη χρήση των τερματικών συσκευών POS. Σε έγγραφο που απευθύνει μάλιστα προς τράπεζες(AlphaBank, Attica Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς), εξηγεί ότι είναι ασύμφορες για τον επαγγελματία οι παλιότερες συμβάσειςπου προέβλεπαν υψηλότερα ποσοστά παρακράτησης. Ζητά επίσης την από τις τράπεζεςτην παροχή δωρεάν ασύρματης συσκευής καθότι πλέον οι παραγγελίες εκτόςκαταστήματος έχουν πολλαπλασιαστεί μεαποτέλεσμα να διευρύνεται ο τζίρος των καρτών.

Στο έγγραφό της η ΠΟΚΚ αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι«Από το 2016 οι ελεύθεροι επαγγελματίες κρεοπώλες, μέλη των κατά τόπουΣωματείων και δη της ΠΟΚΚ, υπογράψαμε συμβάσεις με τις Τράπεζές σας, πουαφορούσε το ποσοστό παρακράτησης με πληρωμή μέσω καρτών της οποίας, σημειωτέον,η χρήση ήταν μικρή .

Ερχόμενοι όμως στο σήμερα, που τα οικονομικά και κοινωνικά (λόγωκορωνοϊού) δεδομένα έχουν αλλάξει με την παγίωση της χρήσης του πλαστικούχρήματος η οποία και έχει ξεπεράσει κατάπολύ το 80-85% του συνολικού τζίρου των καταστημάτων μας καθιστούν ασύμφορη τηντότε- παλαιότερη υπογραφείσα σύμβαση . Γνωρίζουμε δε πως όλα τα Τραπεζικά ιδρύματα παρέχουν διευκολύνσεις,κοινώς μειώνουν το ποσοστό παρακράτησης από πληρωμές μέσω POS, όταν ο τζίρος αυξάνεται».

Ξεκινώνταςαπό τις παραπάνω σκέψεις, η Ομοσπονδία ζητά «τηνπαροχή χαμηλότερου ποσοστού για τα μέλη της ΠΟΚΚ σε ποσοστό 0,5-0,6% του τζίρουαπό τη χρήση των τερματικών συσκευών POS και παράλληλα δωρεάν ασύρματη συσκευή.

Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε τον ελεύθερο επαγγελματίαθεσπίζοντας από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και παράλληλα με τηνπαροχή της ασύρματης συσκευής συμβάλλετε στην αύξηση του τζίρου τωνκαταστημάτων μας εφόσον με τις παραγγελίες εκτός καταστήματος διευρύνεται και οτζίρος των καρτών».

Τέλος η ΠΟΚΚ αναφέρει ότι «Ως ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε ευτυχείς που με τη χρήση  των πλαστικών συναλλαγών συμβάλλουμε στην τόνωση της αγοράς και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, όμως με τους υπάρχοντες όρους παρακράτησης  των τραπεζικών ιδρυμάτων σας αυξάνονται τα έσοδα των τραπεζών ενώ του επιχειρηματίαελαχιστοποιούνται».

«Εν κατακλείδι, αιτούμεθα τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης των συναλλαγών και την παροχή δωρεάν ασύρματης συσκευής. Αναμένουμε την απάντηση σας στο αίτημα μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποια άλλη πληροφορία χρειαστείτε» καταλήγει η ΠΟΚΚ.

The post Μείωση ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών μέσω POS ζητούν από τις τράπεζες οι κρεοπώλες appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα