kyd.gov.gr – Ψηφιακά η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην υλοποίηση της υπηρεσίας –πλατφόρμας για την Απομακρυσμένη Υποβολή Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης(ΑΥΑΕΑΕ) προχωρεί η Πολιτεία, προκειμένου ο πολίτης – αγρότης να εξυπηρετείταιδωρεάν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού τηλεφώνουτου, δίχως δηλαδή να απαιτείται η φυσική του παρουσία.

Η εξέλιξη κατέστη δυνατή με τησυνεργασία των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκηκαι Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη.

Πιο συγκεκριμένα,

αξιοποιώντας ταεργαλεία του gov.gr και του κυβερνητικού νέφους (G-cloud), o ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει τηδυνατότητα σε περίπου 650.000 δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων ναεπικοινωνήσουν μέσω τηλεσυνάντησης – τηλεδιάσκεψης με οποιοδήποτε από τα 450ενεργά πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσηςεπιλέξουν, από όποιο σημείο βρίσκονται.

Η εξυπηρέτηση των αγροτών γίνεταιστη διεύθυνση kyd.gov.gr.

Προκειμένου ο αγρότης να συνδεθεί στην πλατφόρμα, πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ή σε ένα «έξυπνο» κινητό την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στη δικτυακή διεύθυνση https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synelixis.kya.

H ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς taxisnet σύμφωνα με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και ακολούθως επιλέγεται από τον χρήστη το Κέντρο που θα τον εξυπηρετήσει. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή δράση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ενώ σύντομα θα επεκταθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά προς τους αγρότες.

[Image by athree23 from Pixabay]

The post kyd.gov.gr – Ψηφιακά η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα