Για τις εισφορές υπέρ ΕΔΟΚ αποφάσισε και η Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων

Η διαδικασία εγγραφών και οι εισφορές υπέρ ΕΔΟΚ ήταν τα θέματαπου κυρίως απασχόλησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Σφαγείων στη Γενικήτους Συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, σύμφωνα μετην ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά το πέρας της εγγραφής όλων των δημοτικώνσφαγείων, θα αποφασιστεί και το πρώτο συνέδριο, στο οποίο θα αναδειχθεί τοπρώτο εκλεγμένο Δ.Σ. της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Σφαγείων, υπότον τίτλο «Κοινή επιδίωξη η θέσπιση κανόνων διαφάνειας και ποιοτικών προτύπων»,έχει ως εξής:

«Τη δεύτερη γενικήσυνέλευσή

της πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσατου ξενοδοχείου Porto Palace, η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων,με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος, ΚοιμήσηςΑπόστολος, Δήμαρχος Αμφιλοχίας, αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των μελώναπό όλη τη χώρα, περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμεραόχι μόνο στα δημοτικά σφαγεία της χώρας, αλλά και γενικότερα στην κτηνοτροφίακαι την εμπορία κρέατος, επισημαίνοντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητεςανάπτυξης του τομέα.

Απευθυνόμενος στο σώμαο κ. Κοιμήσης ανέφερε πως ένας εκ των βασικών λόγων που οδήγησαν στην ίδρυση τηςΈνωσης, ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού επαγγελματικού φορέα, με δυνατότηταπαρέμβασης στον σχεδιασμό του τομέα του κρέατος, από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.

Στη συνεδρίαση τοκλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν τη διαδικασίαεγγραφής νέων μελών, προκειμένου η αντιπροσωπευτικότητα σε όλη τη χώρα να είναιμεγάλη, ενώ επιβεβαίωσαν την κοινή τους επιδίωξη για θέσπιση κανόνων διαφάνειαςκαι ποιοτικών προτύπων τόσο στον δικό τους κλάδο, όσο και συνολικότερα στοντομέα του κρέατος.

Επιπλέον, το Σώμα αποφάσισεομόφωνα το ύψος των εισφορών στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, μιαεισφορά που έχει ήδη αποδειχθεί ανταποδοτική, αφού αποδεδειγμένα οι δράσεις πουεκτελεί η ΕΔΟΚ, ωφελούν τα σφαγεία.

Η απόφαση αυτή θα σταλεί στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ούτως ώστε να εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της και μαζί με τις αποφάσεις των υπολοίπων κλάδων, να μετατραπούν σε μια Διεπαγγελματική συμφωνία και να αποσταλούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έγκριση και νομοθέτηση.

Επίσης αποφασίστηκε ότι μετά το πέρας των εγγραφών όλων των δημοτικών σφαγείων, θα αποφασιστεί το πρώτο συνέδριο της Ένωσης στο οποίο θα αναδειχθεί το πρώτο εκλεγμένο Δ.Σ. της Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα