Διαμαρτυρία Ιρλανδών κτηνοτρόφων για τις χαμηλές τιμές στο βοδινό

Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους πολυσύχναστα τμήματα του κέντρου τουΔουβλίνου για δεύτερη ημέρα σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές τουβοδινού κρέατος και τις πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, οι οποίες, όπωςλένε, τους θέτουν άδικα στο στόχαστρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες έφθασαν χθες με τρακτέρ από όλη τη χώρα για μια προγραμματισμένη διαδήλωση σε μια αποκλεισμένη περιοχή της πρωτεύουσας, αλλά

στάθμευσαν τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό Γεωργίας.

Ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα στα οχήματά τους, πολλά από τα οποία ήτανσταθμευμένα έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων Shellbourne Hotel στηγωνία του πάρκου του Αγίου Στεφάνου (St. Stephen's Green), απ΄όπου διέρχονταιοι κυριότερες λεωφορειακές γραμμές της πόλης.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ορισμένες από τις κυριότερες οδικές αρτηρίεςτης πόλης, περιλαμβανομένης της Κίλντεϊρ Στριτ, όπου βρίσκεται το Κοινοβούλιο,θα παρέμειναν κλειστές στην κυκλοφορία. Η εταιρία λεωφορείων της πόληςενημέρωσε τους επιβάτες να αναμένουν καθυστερήσεις σε όλα τα δρομολόγια.

«Θα καθίσουμε εδώ για πολλές άλλες νύχτες, αν χρειαστεί, αλλά αυτό πρέπει νασταματήσει και πρέπει να αρχίσουμε να πληρωνόμαστε για την παραγωγή μας»,δήλωσε ο Νίκολας Χιουζ, ένας 53χρονος κτηνοτρόφος από την κομητεία Γκάλγουεϊ οοποίος πέρασε όλη τη νύχτα καθισμένος στο τρακτέρ του χωρίς να κοιμηθεί.

«Είναι το μοναδικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, αν δεν το κάνουμε θαχαθούμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε τρόφιμα κάτω από το κόστοςπαραγωγής και δεν γίνεται να εξακολουθήσουμε να κατηγορούμαστε ότι ευθυνόμαστεγια την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για τον θάνατο της αγροτικής Ιρλανδίας,πεθαίνει την ώρα που μιλάμε», είπε ακόμη.

Η διαδήλωση είναι παρόμοια με εκείνη που πραγματοποιούν σήμερα στο ΠαρίσιΓάλλοι αγρότες, αν και οι δύο κινητοποιήσεις δεν είναι αποτέλεσμα συντονισμού.

Μια αντιπαράθεση επί εβδομάδες ανάμεσα σε Ιρλανδούς αγρότες και εταιρίεςεπεξεργασίας για τις τιμές του βοδινού κρέατος είχε αποτέλεσμα τη μείωση τηςπαραγωγής και ένα κύμα προσωρινών απολύσεων νωρίτερα φέτος μέχρι να επιτευχθείμια προσωρινή λύση από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αρθούν τα μπλόκα μπροστάστα εργοστάσια κρέατος από μια ομάδα αγροτών.

Ορισμένοι από τους αγρότες που διαδηλώνουν σήμερα διαμαρτύρονται επίσης γιατα μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένων των σχεδίων για αυξήσειςτου φόρου άνθρακα.

Ο υπουργός Γεωργίας Μάικλ Κριντ είπε ότι συναντήθηκε με διαδηλωτές στον δρόμο και στο γραφείο του, και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να σταματήσει ο αποκλεισμός στην πόλη. Διαδηλωτές δήλωσαν ότι θέλουν να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με μια αντιπροσωπεία τους.

Ενώ ορισμένοι διαδηλωτές επέστρεψαν στα αγροκτήματά τους μετά την πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας χθες βράδυ, εκείνοι που έμειναν είπαν πως αντικαταστάτες βρίσκονται καθ΄οδόν προκειμένου να διατηρηθεί ο αποκλεισμός.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

The post Διαμαρτυρία Ιρλανδών κτηνοτρόφων για τις χαμηλές τιμές στο βοδινό appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα