Αραχωβίτης: Φιλί της ζωής στις «αχυρένιες» Διεπαγγελματικές η Τροπολογία Βορίδη

Την αντίθεσή του σχετικά με την κατάθεση της Τροπολογίας για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας Διεπαγγελματικών Οργανώσεων εκφράζει ο τ. υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτηςχρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για συμφέροντα που καθοδηγούν τις αποφάσεις τουυπουργού ΑΑ&Τ, και κάνει λογο για «αχυρένιες Διεπαγγελματικές Οργανώσεις».

Αναλυτικά

η δήλωση έχειως εξής:

«Στα όρια του Κανονιστικού πλαισίου ακροβατεί, προκειμένου ναεξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων σχετικά με τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις.

Τώρα αποκαλύπτεται πλήρως γιατί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διάλεξε,από τις πρώτες αποφάσεις του, να καταργήσει την ΥΑ 1493/142299/13-6-2019 (ΦΕΚ Β' 2424/20-06-2019) για τη λειτουργία τωνΔιεπαγγελματικών οργανώσεων. Τα συγκεκριμένα συμφέροντα που ήτανπίσω από αυτή του την απόφαση είναι αυτά που εξυπηρετούνται και από τηνΤροπολογία που έφερε χτες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν ο υπουργός και οι υφιστάμενες Διεπαγγελματικές θεωρούν ότι με τη συμμετοχή μόνο του 15% των παραγωγών διαθέτουν πολιτική νομιμοποίηση στην εκπροσώπηση, τότε ας καταλάβουν ότι είναι και θα συνεχίσουν να είναι σε διάσταση με τον κόσμο της παραγωγής.

Η τροπολογία Βορίδη δίνει το φιλί της ζωής στις αχυρένιες από τις λειτουργούσες Διεπαγγελματικές, αλλά κυρίως δίνει το έναυσμα ώστε συγκεκριμένα συμφέροντα να εγκαθιδρύσουν τον ολοκληρωτισμό του 15% και να παραγκωνίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πραγματικών παραγωγών».

The post Αραχωβίτης: Φιλί της ζωής στις «αχυρένιες» Διεπαγγελματικές η Τροπολογία Βορίδη appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα