Αραμπατζή: Επαναθεμελιώνουμε σε νέες βάσεις τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας

12:00 3/6/2020 - Πηγή: meatnews

Ιστορική ευκαιρία προκειμένου να καταστεί ο αγροδιατροφικός τομέας «πρωταγωνιστής της νέας ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του γενικότερου αναπροσανατολισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας», χαρακτήρισε το αναπτυξιακό «πακέτο» των 55-60 δισ. ευρώ που εξασφαλίζει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2027, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Μιλώντας στη Βουλή επίτου νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ

για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τουΑγροτικού Τομέα, η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι «Προφανώς δεν θα ξαναέχουμε τέτοια μεγάλη ευκαιρία, ναεπαναθεμελιώσουμε τον Πρωτογενή Τομέα σε γερές βάσεις όπως: η αυξημένηπαραγωγικότητα, η ισχυρότερη εξωστρέφεια, η ψηφιοποίησή του και ηυιοθέτηση εφαρμογών γεωργίας ακριβείας, -η σύνδεσή του με τη μεταποίησή, ηποιότητα, η πιστοποίηση, η καινοτομία, τα μεγαλύτερα καιισχυρότερα συλλογικά σχήματα για επίτευξη οικονομιών κλίμακας καιαύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος στις αγορές. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα γιατην ελληνική γεωργία».

Σ´ αυτή τη μεγάληεικόνα έρχεται να προστεθεί το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέαπου όπως είπε η υφυπουργός βάζει «νέες ψηφίδες,τις ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στηναλυσίδα του ολοκληρωμένου σχεδίου που εφαρμόζουμε από την πρώτη ημέρα μας στοΥπουργείο».

Αυστηροί έλεγχοι και διαφάνεια

Η κ. Αραμπατζή ενέταξετην αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» στις στρατηγικές προτεραιότητες τηςΚυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έκανε ειδική αναφορά στον Πρωθυπουργό, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «διέβλεψεεγκαίρως την κρισιμότητα αυτού του ζητήματος και έδωσε ρητές κατευθύνσεις γιατην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας».

Αναλύοντας τιςδιατάξεις του νομοσχεδίου, η Υφυπουργός τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που:
-«νομοθετείται τέτοια αυστηροποίηση τουκυρωτικού πλαισίου σε βάρος των «ελληνοποιητών»,
-τα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ, ο εθνικός αυτός αγροτικός μας πλούτος, τυγχάνειτέτοιας ποινικής προστασίας,

-οι «ελληνοποιητές» απειλούνται με αφαίρεση της άδειας ΠΟΠ, ενώ μπορούν να«βγουν στα μανταλάκια» με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα,

-υπάρχει ποινική προστασία της φήμης της χώρας στο εξωτερικό,

-ο σφετερισμός της επισήμανσης, η απάτη για την ταυτότητα αποκτούν τέτοιααπαξία και οι παραβάτες απειλούνται με ποινές φυλάκισης έως 5 έτη, σωρευτικά μεχρηματική ποινή και πρόστιμα που μπορούν να ξεπεράσουν τις 600.000 Ευρώ και ναεξισωθούν με όσα αποκόμισαν, αισχροκερδώντας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τις «ελληνοποιήσεις» να θεριέψουν

Η κ. Αραμπατζήαντιδιέστειλε την πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτικήτου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, «στους 54 μήνες τηςθητείας του έμεινε στο απόλυτο μηδέν», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όχι μόνο μείνατε αδρανείς και απαθείς, όχιμόνο κλείνατε προκλητικά τα μάτια σε ό,τι παράνομο γινόταν στην αγορά εις βάροςβεβαίως των παραγωγών, των νομοταγών επιχειρηματιών και συνολικά της ελληνικήςοικονομίας, αλλά στην πράξη αφήσατε τις ελληνοποιήσεις να θεριέψουν»,επισήμανε απευθυνόμενη στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καισυνέχισε: «Το αποτέλεσμα τοσυναισθάνθηκαν όλοι οι παραγωγοί και κυρίως οι κτηνοτρόφοι στην τσέπη τους.Ειδικά στο αιγοπρόβειο γάλα οι τιμές κατέρρευσαν οδηγώντας ένα μεγάλο τμήμακτηνοτρόφων εκτός της παραγωγής. Γι’ αυτό και το πιο δύσκολο για εμάς ωςΚυβέρνηση είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία του Κράτους έναντι των παραγωγών.Τώρα, όμως, η ενίσχυση των ελέγχων, η ενιαιοποίηση όλων των βάσεων δεδομένωνκαι η πολύτιμη διασταυρωτική πληροφορία, που αυτομάτως συνάγεται για τοποιος, από πού με πόσα παράγει και τί δηλώνει θα κάνουν τους - αυστηρούς -ελέγχους και τη διαφάνεια, τη νέα κανονικότητα στη χώρα», υπογράμμισε.

Στη «βεντάλια» τωνρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων
η κ. Αραμπατζή ανέδειξε:

-το Εθνικό ΗλεκτρονικόΜελισσοκομικό Μητρώο

-τη συμπερίληψηεπιτέλους του δυναμικού κλάδου της αυγοπαραγωγής στα ισοζύγια τουΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η Υφυπουργόςπροανήγγειλε τη ρύθμιση που ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ για την αναμόρφωση του θεσμικούπλαισίου των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ενώ αναφέρθηκε στην
αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας ως προς την επιβολή προστίμων εις βάρος τωναλιέων.

Ενθαρρύνουμε την απασχόληση στον Αγροτικό Τομέα«Ένα χρόνιο πρόβλημα, που επέτεινε η ιδεοληπτική στάση της ΚυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ για την εγκαθίδρυση μιας πολιτικής πελατειακού συστήματος επαιτείας, υπότο μανδύα του κράτους πρόνοιας ανατρέπεται! Στηρίζουμε την εργασία, τηνπαραγωγή και την πρόοδο επιδοτώντας την εργασία όχι την ανεργία» είπε, η Υφυπουργόςαναφερόμενη στην τροπολογία, που επιτρέπει πλέον στους δικαιούχους επιδόματοςανεργίας να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες χωρίς να χάνουν το επίδομα.

The post Αραμπατζή: Επαναθεμελιώνουμε σε νέες βάσεις τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα