Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

10:24 1/5/2022 - Πηγή: Bovary
Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμαafilippiΚυρ, 05/01/2022 - 09:00

Αν υπάρχει ένα κυριακάτικο φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Τα δύο μυστικά για ένα εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι που θα ξετρελάνει κάθε πιστό καλοφαγά -μικρό και μεγάλο- είναι αφενός να είναι μαλακό και αφετέρου

τα «μαγικά» μπαχαρικά που του δίνουν την υπέροχη γεύση και τα αρώματα.

Στην παρακάτω συνταγή πάντως θα τα βρεις όλα, ενώ θα ανακαλύψεις και μερικά μυστικά για να βγει σίγουρα το μοσχαράκι σου μαλακό ώστε να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

4κ.σ. ελαιόλαδο700γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές1κρεμμύδι ψιλοκομμένο2σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες4ντομάτες τριμμένες500ml ζωμός κότας ζεστός1ξύλο κανέλας1φύλλο δάφνης1/2κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο1/2κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη2κόκκοι μπαχάριαλάτι

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ένα από τα μυστικά είναι πως αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.

Μετρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέαςαπό την κατσαρόλα και το μεταφέρουμεσε ένα πιάτο.

Στηνίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας(δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε τουπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδικαι το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλήφωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι ναμαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμετην ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμεγια άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικάκαι ανακατεύουμε.

Επαναφέρουμετο κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σεχαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστόνα σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες.

Σερβίρουμετο κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμεμε πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνιαή τηγανητές πατάτες.

Καλή Απόλαυση!

Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα TASTE κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα TASTE Συνταγή ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOVARY Παρ, 04/29/2022 - 12:57 afilippi Image Caption Φωτογραφία: Shutterstock
Keywords
Τυχαία Θέματα