Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

09:23 3/4/2023 - Πηγή: dogma

Με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε στην Λαμία και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ο ΣΤ΄ και τελευταίος  Κατανυκτικός Εσπερινός για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πνευματικών ομιλιών, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, μετά τον αποψινό εσπερινό κατέθεσε κατανυκτικό λόγο παρακλήσεως και οικοδομής η Οσιολογιωτάτη Αγία Καθηγουμένη

της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Γερόντισσα Θεολογία, με θέμα: «Η έσχατη ελπίδα».

Στον Κατανυκτικό Αρχιερατικό Εσπερινό μεταξύ των ιερέων και των πιστών της πόλεως παραβρέθηκαν ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβουνίου Αρχιμ. π. Στέφανος Ρήνος, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, οι οποίοι και συνόδευαν την Αγία Καθηγουμένη μαζί με τις οσιώτατες μοναχές της Ιεράς Αδελφότητος Μικροκάστρου στην πόλη της Λαμίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

The post Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα