Αγιασμός σε νεόδμητο ναό στο Zhabokrut

21:37 28/6/2023 - Πηγή: dogma

Στις 24 Ιουνίου τελέστηκε πανηγυρικός αγιασμός του νεόδμητου ναού-παρεκκλησιού «Αγ. VMC Dimitar Solunski» στο χωριό Zhabokrut, ενορία Κιουστεντίλ.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου, ο αγιασμός τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Belogradchik, Βικάριος του Μητροπολίτη Σόφιας, Πολυκάρπ, σε συνδυασμό με τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Velbazhda Ισαάκ, Εφημέριο του Spiritual Districtil. , Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος, Πνευματικός

Επόπτης της Μητροπόλεως Σοφίας, κληρικοί της Πνευματικής Περιφέρειας Κιουστεντίλ, Ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος και Ιεροδιάκονος Πολύκαρπος.

Στη σημαντική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Κιουστεντίλ, κ. Petar Paunov, ο κ. Alexander Pandurski, Περιφερειάρχης Κιουστεντίλ, ο κ. Hristo Terziyski, ο βουλευτής στο 49ο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Angel Mladenov, Γραμματέας της Μητρόπολης Σοφίας, ο δήμαρχος του χωριού και πλήθος κατοίκων της περιοχής και καλεσμένων.

Μετά τον αγιασμό του ναού, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους για το πνευματικό απόκτημα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι φρόντισαν για την ανέγερση του ναού, ιδιαίτερα τον Δήμο Κιουστεντίλ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, που με αγάπη και άοκνες προσπάθειες έκανε το αδύνατο να αποκτήσει το Zabokrut με μια ορθόδοξη εκκλησία. Καλωσόρισε τους πάντες εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το παρεκκλήσι θα χρησιμεύσει για την εξύψωση της ορθόδοξης πίστης στη ζωή των ανθρώπων, θα είναι πάντα ανοιχτό και θα ικανοποιεί τις πνευματικές ανάγκες των κατοίκων. Ο Σεβασμιώτατος υποχρέωσε με αγάπη τον μπάτλερ Daniil Hadjiyski, ιερέα της ενορίας του χωριού, να υπηρετήσει τακτικά, να είναι μέρος της πνευματικής ζωής των πιστών, καθώς και να αγωνίζεται να είναι αληθινό πνευματικό παράδειγμα γι’ αυτούς στην κατά Θεόν ζωή.

Εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, επιδόθηκε στον νεοαγιασμένο ναό-παρεκκλήσι εικόνα με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, ως προσευχητική μνήμη και ευλογία.

Όλη η Χριστόφιλη παράσταση επισκέφτηκε τον ναό με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση μετά την πανηγυρική ακολουθία της προσευχής για τον αγιασμό του, ανάβοντας ο καθένας ένα κερί και προσευχόμενος για την ανάγκη του.

The post Αγιασμός σε νεόδμητο ναό στο Zhabokrut appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγιασμός, Zhabokrut,agiasmos, Zhabokrut