Η Ημέρα της Εθνικής Σημαίας γιορτάστηκε στο Κλουζ-Ναπόκα

21:27 28/6/2023 - Πηγή: dogma

Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ρουμανίας, που κηρύχθηκε με τον νόμο αριθ. 96/1998, εορτάστηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Κλουζ-Ναπόκα, με στρατιωτική και θρησκευτική τελετή.

Η σημαία κατέβηκε από τον ιστό και κατατέθηκε για αγιασμό στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Κλουζ-Ναπόκα, το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου. Το πρωί της Δευτέρας, ο Παναγιώτατος Πατήρ Andrei, Αρχιεπίσκοπος Vad,

Feleac και Cluj και Μητροπολίτης Cluj, Maramureș και Sălaj, τέλεσε τον αγιασμό της Εθνικής Σημαίας.

Ακολούθησε η στρατιωτική τελετή έπαρσης της σημαίας στην πλατεία «Avram Iancu», ενώ τραγουδήθηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ρουμανίας. Πριν υψωθεί στον ιστό, ο μητροπολίτης IPS, ο μητροπολίτης Αντρέι, είπε μια προσευχή ευλογίας και φίλησε τη σημαία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών και επαρχιακών δημόσιων αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών δημόσιων φορέων, στρατιωτικό προσωπικό σε εφεδρεία και συνταξιούχους, καθώς και πολυάριθμοι άνθρωποι από το Κλουζ.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση της τιμητικής φρουράς. Το απόσπασμα αποτελούνταν από στρατιώτες του 317ου Συντάγματος ISR «Vlădeasa», του 50ου Συντάγματος Αντιαεροπορικών Πυραύλων «Andrei Muresianu», του 55ου Τάγματος Επικοινωνιών και Πληροφορικής «Napoca», μαζί με τη Στρατιωτική Μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού «.

The post Η Ημέρα της Εθνικής Σημαίας γιορτάστηκε στο Κλουζ-Ναπόκα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημέρα, Εθνικής Σημαίας, Κλουζ-Ναπόκα,imera, ethnikis simaias, klouz-napoka