Αρχιερείς του Πατριαρχίου Βουλγαρίας στη Γιορτή Κερασιού στο Κιουστεντίλ

19:05 28/6/2023 - Πηγή: dogma

Στις 24 Ιουνίου, η 16η διοργάνωση της παραδοσιακής «Γιορτής κερασιού» άνοιξε στην πόλη Κιουστεντίλ. Αυτή είναι η μοναδική γιορτή του είδους της στη Βουλγαρία, όπου ο καθένας μπορεί να αγγίξει την ομορφιά και τη γεύση του καρπού κερασιού, που παρουσιάζεται σε διάφορα έργα. Οι διακοπές είναι αφιερωμένες κυρίως στην εμφάνιση της περιοχής του Κιουστεντίλ ως περιβόλι της Βουλγαρίας.

Διοργανωτές της εορτής,

που γιορτάζεται για τρεις ημέρες, είναι ο Δήμος Κιουστεντίλ, μαζί με το τοπικό Γεωργικό Ινστιτούτο, με τη συμμετοχή διαφόρων κοινοτικών κέντρων από την περιοχή, επιχειρηματιών και εμπόρων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στα εορταστικά εγκαίνια της εκδήλωσης, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Belogradchi, Εφημέριος του Μητροπολίτη Σόφιας, Ευλόγιος, Επίσκοπος Αδριανούπολης, ηγούμενος της Ρίλας. Ιεράς Μονής, καθώς και Επίσκοπος Βελμπούζντ Ισαάκ, εφημέριος της επισκοπής της πνευματικής περιφέρειας Κιουστεντίλ.

Την εορτή τίμησαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Ευτιμίου, πνευματικός επόπτης της μητρόπολης Σόφιας, ο κ. Angel Mladenov, γραμματέας της Μητρόπολης Σόφιας, ο κ. Alexander Pandurski, περιφερειάρχης της περιφέρειας Κιουστεντίλ, ο πρέσβης της Ιαπωνίας, βουλευτές, μέλη του κοινού και επισκέπτες από τη χώρα και το εξωτερικό.

Τους πολίτες του Κιουστεντίλ και τους καλεσμένους της πόλης υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Belogradchik Polykarp, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σοφίας και του Πατριάρχη Βούλγαρης Νεόφυτου για υγεία, ευλογία, αγάπη, ενότητα και ευημερία. Ευχήθηκε σε όλους να απολαύσουν τη δουλειά τους και να μείνουν ικανοποιημένοι από αυτήν. Τόνισε ότι η περιοχή του Κιουστεντίλ και η πατρίδα μας δοξάζονται με το έργο τους.

Τη γιορτή πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για το μεγαλύτερο κεράσι, την πιο ελκυστική κρεμάστρα και την πιο όμορφη βάση κερασιού.

Ειδικά για τους επισκέπτες του Κιουστεντίλ και όλους τους ενδιαφερόμενους, ο Δήμος Κιουστεντίλ είχε ετοιμάσει μια ενημερωτική ξενάγηση που καλύπτει όλους τους πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης.

Τους ανώτερους κληρικούς-προσκεκλημένους του εορτασμού ξενάγησε στα περίπτερα ο κ. Petar Paunov, δήμαρχος του δήμου Κιουστεντίλ. Ο δήμαρχος παρουσίασε προσωπικά τους συμμετέχοντες από τα διάφορα τοπικά κοινοτικά κέντρα και φορείς και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τις όμορφες ρυθμίσεις.

Φέτος, τη γιορτή σεβάστηκαν χιλιάδες κάτοικοι, καλεσμένοι και φίλοι του όμορφου Κιουστεντίλ.

The post Αρχιερείς του Πατριαρχίου Βουλγαρίας στη Γιορτή Κερασιού στο Κιουστεντίλ appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιερείς, Πατριαρχίου Βουλγαρίας, Γιορτή Κερασιού, Κιουστεντίλ,archiereis, patriarchiou voulgarias, giorti kerasiou, kioustentil