Ολοένα πιο «πράσινα» τα ελληνικά ξενοδοχεία

Η περιβαλλοντική διάσταση στο σύγχρονο τουριστικό προϊόν λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης, όσο και σεβασμού της αειφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος ξενοδοχείων Mitsis Hotels με 17 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την χώρα βραβεύτηκε για 2η συνεχή χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας για τον τουρισμό (eco label) “Green Key”. Το σήμα απονεμήθηκε και στα 17 πολυτελή ξενοδοχεία του

ομίλου, στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και τα Καμένα Βούρλα.

Ο όμιλος εφαρμόζει στις μονάδες του πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει την παραγωγή πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης, διαθέτει βιολογικούς σταθμούς τριτοβάθμιας επεξεργασίας και προωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Mitsis Hotels, τα οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πρώτων υλών διοχετεύονται μέσα από έργα πνοής στις τοπικές κοινωνίες.

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την παλαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της χώρας, την «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».

Τα κριτήρια του προγράμματος Green Key αφορούν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει η επιχείρηση να αναλαμβάνει για το προσωπικό, τους επισκέπτες, τους προμηθευτές και ει δυνατόν την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο ξενοδοχείο, το Aristi Mountain Resort + Villas, που βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια, αναδείχτηκε ως το World's Leading Eco-Lodge 2017 στα World Travel Awards.

Η ανάδειξή του ανάμεσα σε 12 αναγνωρισμένες μονάδες ανά τον κόσμο, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αποτελεί επιτυχία όχι μόνο για το ξενοδοχείο, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς το Aristi Mountain Resort + Villas ήταν το μόνο υποψήφιο Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο για το βραβείο στην κατηγορία του.

Το βραβείο αναγνωρίζει την αφοσίωση και τη δέσμευση, που δείχνει το Aristi Mountain Resort + Villas στον βιώσιμο, αειφόρο τουρισμό και την εμπειρία φιλοξενίας, την οποία παρέχει στον επισκέπτη.

Ήδη από το 2016 και μετά από μια μεγάλη διαδικασία ελέγχων και πιστοποιήσεων, το Aristi Mountain Resort + Villas συγκαταλέγεται στα National Geographic Unique Lodges of the World, στα οποία μετέχουν μοναδικά καταλύματα ανά τον κόσμο, που ενσαρκώνουν τις υψηλές αξίες του National Geographic υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την αειφορία και δεσμεύσεις για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα