Κτηνωδία: Σκότωσαν πέντε άγρια άλογα στο Δέλτα του Έβρου (φωτο)

Ψαράδες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απάνθρωπο θέαμα το πρωί της Τετάρτης, εντοπίζοντας πέντε νεκρά άγρια άλογα σε κανάλι, στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ένα αρσενικό, δύο θηλυκά και δύο πουλάρια έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Οι αλιείς ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο Φερών Νικόλαο Γκότση, το δασαρχείο, την κτηνιατρική υπηρεσία και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, για να καταγράψουν το περιστατικό και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Επιστρατεύτηκε εκσκαφέας

για να γίνει η ταφή των νεκρών αλόγων.

Μονόβολο που χρησιμοποιείται για το κυνήγι χοίρων, δείχνει η έρευνα

Κυνηγετικό όπλο, μονόβολο που χρησιμοποιείται για το κυνήγι χοίρων, δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας για τα πέντε νεκρά άλογα στο Δέλτα του Έβρου. Αυτό προκύπτει από την εξέταση τουλάχιστον δύο αλόγων, που βρέθηκαν νεκρά πριν μερικές μέρες να επιπλέον σε κανάλι του ποταμού, μεταδίδει το Xronos.gr.

Στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Έβρου ήταν μεταξύ των πρώτων που έφτασαν στο σημείο ανεύρεσης των νεκρών αλόγων. Δυστυχώς, όμως, δεν μπόρεσαν να κάνουν την επισκόπηση και την νεκροτομή γιατί τα νεκρά ζώα ήταν μέσα στο ποτάμι. Με τη συνδρομή των τοπικών αρχών τα ζώα απομακρύνθηκαν από το νερό και επιχωματώθηκαν προσωρινά, για να αποφευχθούν φαινόμενα διαμελισμού των πτωμάτων από άλλα άγρια ζώα. Μόλις χθες οι κτηνίατροι προχώρησαν σε άρση της επιχωμάτωσης και ολοκλήρωσαν τη νεκροτομή και την επισκόπηση.

Αυτό που προέκυψε, όπως το περιέγραψε ο κος Σαχπατζίδης, είναι ότι «όντως δύο ζώα βρέθηκαν πυροβολημένα. Οι συνάδελφοι εκτιμούν οι πρόκειται για μονόβολα όπλα που χρησιμοποιούν στο κυνήγι των χοίρων. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η σήψη που δεν μας επέτρεψε να δούμε και για τα υπόλοιπα ζώα την έκταση τραυματισμών και να ψάξουμε να βρούμε τυχόν σκάγια που υπήρχαν μέσα. Πάρθηκαν και κάποια δείγματα τα οποία θα σταλούν για εξετάσεις για να δούμε το ενδεχόμενο τα ζώα να δηλητηριάστηκαν. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα επ' αυτού θα σας ενημερώσουμε αναλόγως».

Εικάζει βέβαια ότι και τα υπόλοιπα τρία άλογα θα σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή δια πυροβολισμού, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο δηλητηρίασης μέσω εργαστηριακών εξετάσεων.

Αναφορικά με τα δύο άλογα που ήταν πυροβολημένα, βρέθηκαν οι πύλες εισόδου, αλλά σε κανένα δεν βρέθηκαν τα σκάγια. Η πρώτη εκτίμηση του κου Σαχπατζίδη είναι ότι τα ζώα πυροβολήθηκαν από ασυνείδητους, οι οποίοι στην συνέχεια τα πέταξαν στο ποτάμι.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα από τους κτηνίατρους θα κατατεθεί σχετική αναφορά στην αστυνομία.

Πηγή φωτογραφιών: Xronos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα