Έρχονται έργα αστικού σχεδιασμού και αναπλάσεων

του Θοδωρή Καραουλάνη

Έμφαση στο συνεκτικό σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, σε ανοιχτή συζήτηση για το νέο εργασιακό τοπίο στους μηχανικούς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΤΕΕ.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχαν και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης, Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα, καθώς και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα.

Ο

κ. Κορκολής επισήμανε την προσέγγιση του Υπουργείου για διάχυση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με μετατόπιση της διάθεσης πόρων από τα μεγάλα έργα σε περισσότερα έργα μικρότερης κλίμακας και προστιθέμενης αξίας.
Επιπλέον, αναπτύχθηκε η στοχοθεσία του Υπουργείου για ολοκλήρωση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων σε όλη τη χώρα με χρηματοδότηση από πόρους της ΕΤΕπ.

Η Ευγενία Φωτονιάτα παρουσίασε την εξειδίκευση του σχεδίου για προτάσεις που αφορούν στον δημόσιο χώρο, με αφορμή την πρόσκληση που πρόκειται να εκδοθεί για τα «Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», ενώ αναφέρθηκε και στην «επανάκτηση του κτηριακού αποθέματος των δήμων» με πρόσκληση που είναι ενεργή.

Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα πιλοτικής δράσης για καταγραφή της δημόσιας περιουσίας με πόρους του ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα