Στοπ Φάμελλου σε μονάδες καύσης βιορευστών στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Αίτημα ανάκλησης - ακύρωσης των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων καύσης βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος, στο αίτημά του, διατυπώνει την άποψη πως θα πρέπει να ανακληθούν οι τροποποιημένες ΑΕΠΟ και να κατατεθούν νέες περιβαλλοντικές μελέτες για την αδειοδότηση των

συγκεκριμένων μονάδων. «Υπό το πρίσμα της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης επί του θέματος, μοιάζει αδύνατο να επιτευχθεί εκ νέου αδειοδότηση», σχολιάζει σχετικά η πρωτοβουλία πολιτών «Λιμνοθάλλαζα Μεσολόγγι», που δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο.

«Τα νέα αυτά δεδομένα φαίνεται να οδηγούν το ζήτημα σε αίσιο τέλος, καθώς το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να υπογράψει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης την οριστική ακύρωση των αδειών», σημειώνεται στην ίδια ενημέρωση και προστίθεται: «Με συγκρατημένη αισιοδοξία (και με την εύλογη αγωνία που μας προκαλεί η επί έναν χρόνο εντατική ενασχόληση με το θέμα), αναμένουμε τον Συντονιστή να πράξει το πολιτικά, ηθικά, νομικά και -κυρίως- περιβαλλοντικά αυτονόητο.

» Για εμάς ο αγώνας θα έχει ολοκληρωθεί, και η αισιοδοξία μας θα μετατραπεί σε χαρά, όταν επίσημα και οριστικά θα έχει προστατευθεί το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού από την απειλή των εργοστασίων αυτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα