Ένταξη των αντιπλημμυρικών έργων στο ΠΔΕ του 2018 ζητεί η Δούρου

Την ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές των δήμων Μεγάρων, Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε επιστολή της προς τη γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και την ειδική υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού.

Η κα. Δούρου αξίωσε την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με παράλληλη ισόποση αύξηση του ορίου πιστώσεων του

εθνικού σκέλους του Προγράμματος για το έτος 2018, προκειμένου η Περιφέρεια να ανταποκριθεί σε αιτήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για έργα ύψους 16,9 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, όπως επισήμανε πρόσφατα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σε σχετικά του έγγραφα, πρόκειται για απαραίτητα έργα «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων, από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής».

Keywords
Τυχαία Θέματα