Αλμοδοβάρ, Ντελόν, Ντενέβ: Η ελίτ του θεάματος στέλνει SOS για τη διάσωση του πλανήτη

«Είναι ζήτημα επιβίωσης» λένε μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Βιμ Βέντερς, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Σαρλ Αζναβούρ, Πάτι Σμιθ, Ίβο Βαν Χόβε, Σιλβί Γκιλέμ, Ανίς Καπούρ, Αλέν Ντελόν, Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, που απευθύνουν επείγουσα έκκληση να σωθεί ο πλανήτης.

Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Γάλλου υπουργού Περιβάλλοντος, Νικολά Ουλό, με βολές κατά του Εμανουέλ Μακρόν, 200 καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς,

φωτογράφοι κι επιστήμονες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ηθοποιού Ζιλιέτ Μπινός και του αστροφυσικού Ορελιέν Μπαρό.

Σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde οι υπογράφοντες τονίζουν ότι «ήρθε η ώρα να δείξουμε σοβαρότητα» και υπενθυμίζουν ότι «ζούμε έναν πλανητικό κατακλυσμό» με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

«Είναι πολύ αργά για να μην κάνουμε τίποτα: η κατάρρευση συμβαίνει. Αλλά δεν είναι πολύ αργά για να αποφύγουμε το χειρότερο» προσθέτουν και ζητούν «απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πολιτική εξουσία να ενεργήσει σθεναρά και άμεσα».

Προτείνουμε την επιλογή της πολιτικής -μακριά από λόμπι- και μέτρα εν δυνάμει αντιδημοφιλή που θα προκύψουν από αυτήν. Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί δευτερεύον (...) Πολλές άλλες μάχες είναι νόμιμες. Αλλά αν αυτή χαθεί, δεν θα υπάρχει άλλη να δώσουμε.

«Θεωρούμε ότι μια κυβέρνηση που δεν θα καταστήσει τη διάσωση αυτού που μπορεί ακόμη να σωθεί προτεραιότητα και απαίτησή της δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», προειδοποιούν, ενώ ως αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του αντικαταστάτη του Ουλό.

Πολλοί Γάλλοι και μη ηθοποιοί υπογράφουν την έκκληση, όπως οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Εμανουέλ Μπεάρ, Ρομέν Ντουρίς, Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζουντ Λο. Συνυπογράφοντες είναι επίσης η τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ, όπως και ο συγγραφέας Εμανουέλ Καρέρ ή ακόμη ο μαθηματικός Μιχαήλ Γκρόμοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα