«Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση» απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από τους δημότες της Μεταμόρφωσης

Με εξαιρετική επιτυχία, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 16 Απριλίου (του Λαζάρου), στα Προπύλαια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η μουσική – θεατρική εκδήλωση «Το Θείο Πάθος & η Λύτρωση στη Μουσική και την Ποίηση», ένα μουσικό-λογοτεχνικό οδοιπορικό, εισαγωγή στις συγκλονιστικές στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης.

Η παράσταση, η οποία συνδύαζε αρμονικά την παράδοση και υμνολογία των ημερών με αριστουργήματα της ελληνικής & διεθνούς λόγιας μουσικής, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα ποίησης εμπνευσμένης από τη

θεματολογία των ημερών, δημιουργήθηκε, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και συμμετοχή στην υλοποίηση πολλών ακόμα καλλιτεχνικών δομών από τον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής και τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Μεταμορφώσεως.

Επίσης, συνέπραξαν, συμβάλλοντας όλοι στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, ο Βυζαντινός Χορός «ΑΔΟΝΤΕΣ & ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ», με μονωδό τον λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης Βασίλειο Παπαγεωργίου και διεύθυνση – διδασκαλία του πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης, η συντοπίτισσα ηθοποιός Μαίρη Ξένου, ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής, η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης (υπεύθυνος και για τη διδασκαλία της Μ. Χορωδίας) και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Τη βραδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, παρουσίασαν με ακρίβεια και εύστοχο σχολιασμό οι Ευδοκία Καράντζαλη – ιστορικός Msc και ο Ορέστης Στάμου – πολιτικός επιστήμονας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος αρχιμανδρίτης Π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ενώ την εκδήλωση επίσης παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Κεχρής, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης και όμορων Δήμων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος δημοτών όλων των ηλικιών. «Όλοι εξέφρασαν με το πέρας της εκδήλωσης τα θερμότερα των συναισθημάτων τους με παρατεταμένο χειροκρότημα και συζητώντας εγκάρδια με τους συμμετέχοντες τις όμορφες εντυπώσεις της βραδιάς» όπως τονίζει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή, που ανανεώνει το «ραντεβού» για την επόμενη δράση του τμήματος Πολιτισμού, την προβολή της πολύβραβευμένης ταινίας «QUO VADIS, AIDA?»,’ στις 7 Μαΐου, σε συνεργασία με το 1o ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.

The post «Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση» απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από τους δημότες της Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα