Γ. Πατούλης: Στόχος η καλύτερη προετοιμασία μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Η νέα αντιπυρική περίοδος, η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πυρκαγιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/4), παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και συμμετείχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος

Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλειος Κόκκαλης, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Αυγερινός, Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου- Μπογρή, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου. Μετείχαν, ακόμη, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του Π.Σ, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελος Γκουντούφας, οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων Δασών, καθώς και όλοι οι δασάρχες Αττικής.
 
Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική πρωτοβουλία, καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε σειρά από ζητήματα τα οποία παρέμεναν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της πρόληψης, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το επίπεδο μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, τόσο τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων, όσο και οι ομάδες εθελοντών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχήςΛήψη

The post Γ. Πατούλης: Στόχος η καλύτερη προετοιμασία μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα