Την παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – η μάνα της Αντίστασης» απόλαυσε το κοινό της Μεταμόρφωσης

Μία εξαιρετική παράσταση με υψηλού επιπέδου ερμηνεία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημότες της Μεταμόρφωσης το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής (7/10) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Εν προκειμένω η «Λέλα Καραγιάννη – η μάνα της Αντίστασης» σε κείμενο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, παρουσιάζεται για 7ο συνεχόμενο καλλιτεχνικό έτος, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη και με την αγαπημένη ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη, ιδανική ερμηνεύτρια, στο ρόλο της Λέλας Καραγιάννη.

Η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης αναφέρει ότι όπως αντιλήφθηκαν διά ζώσης όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν,

μόνο τυχαίες δεν είναι οι εξαιρετικές κριτικές που έχει λάβει η παράσταση από διαπρεπείς κριτικούς θεάτρου, όπως και το Α’ βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου» για την ερμηνεία της κ. Βιδάλη. Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Όμως η ζωή της ήταν πολυκύμαντη και γεμάτη εκπλήξεις από τα παιδικά της χρόνια. Όλα τα παραπάνω μαζί με την ισχυρή, γεμάτη υψηλά νοήματα και συμβολισμούς θεματολογία, καθιστούν την παράσταση, η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθηλωτική.

Εξαιρετική σε όλα, με διαυγή άρθρωση, εύληπτες συναισθηματικές εναλλαγές, λυρισμό και απόλυτη κατανόηση της προσωπικότητας την οποία ερμήνευε η απόδοση του πρωταγωνιστικού ρόλου από την κα Βιδάλη σε μια παράσταση η οποία έτυχε επίσης εξαιρετικού σχεδιασμού φωτισμών, από τον Γιώργο Δανεσή, εξυπηρετώντας άρτια την εξέλιξη της ιστορίας και δημιουργώντας για κάθε σκηνή του έργου την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Ευστράτιος Σαραούδας που απηύθυνε και χαιρετισμό προς το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κολοβός, μαθητές του 1ου Γυμνασίου μαζί με μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος δημοτών.

«Μία ακόμα εκδήλωση από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης που έστρεψε με θετικό τρόπο τα βλέμματα της κοινής γνώμης προς την πόλη μας» αναφέρει η δημοτική αρχή.

The post Την παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – η μάνα της Αντίστασης» απόλαυσε το κοινό της Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα