Στο συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης

Στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 8 Οκτωβρίου στη Βούλα, συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Το συνέδριο φέτος είχε θέμα «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής αναλύθηκαν οι νέες παράμετροι

και τα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος μετά τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία του γενικού πληθυσμού.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Με χαρά συμμετείχα σε μια πολύ σημαντική συνάντηση της Αυτοδιοίκησης. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος μας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της υγείας, που επιτυγχάνεται μέσω του συστηματικού προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου. Στο συνέδριο αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδράμουν στην αναβάθμιση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία, τους επιστημονικούς φορείς και τους παρόχους υγείας».

The post Στο συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα