Σε Β. Ζορμπά και Γ. Πατούλη ρίχνει τις ευθύνες για την «εμπλοκή» στο έργο του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής ο Γ. Σταθόπουλος

Στη δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά και την περιφειακή αρχή του Γιώργου Πατούλη επιρρίπτει τις ευθύνες για την «εμπλοκή» που έχει ανακύψει με το έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, λόγω του επιπλέον κόστους εκβραχισμών 1,4 εκατ. ευρώ, η δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Η Νίκη των Πολιτών, σχετικά με τις ευθύνες του νυν δημάρχου σημείωνει ότι «προκύπτουν από το γεγονός ότι υπήρξαν δύο επιστολές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, Μάιο και Ιούνιο του 2021. Με αυτές, ενημερώθηκε ο Δήμος για

το αίτημα του εργολάβου να αναθεωρήσει την μελέτη και ενώ υπήρξε η αρνητική απάντηση από την μεριά του γραφείου που είχε συντάξει τις αρχικές μελέτες, η δημοτική αρχή δεν προέβη παρά ταύτα σε καμία ενέργεια».

Όσο για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής αφορούν, σύμφωνα πάντα με την παράταξη, από το γεγονός ότι «την αυξημένη ποσότητα εκβραχισμών που απαιτεί ο εργολάβος του έργου την αποδέχτηκε ως συμπληρωματική σύμβαση, ενώ έπρεπε (και σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι) το ποσό να επιβαρύνει τα απρόβλεπτα έξοδα του έργου. Επιπλέον, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει σε μια σειρά αυξημένων απαιτήσεων από τη μεριά του αναδόχου, τις οποίες γνώριζε ήδη πριν από τον Μάιο του 2021».

Επίσης, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου σημειώνει ότι «η προσπάθεια, κάποιων να επιρρίψουν ευθύνες στις διατυπώσεις της σύμβασης αδικεί την πραγματικότητα και απαλύνει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Ζορμπά», καθώς «το έργο του δημαρχείου μετά τις μελέτες που έγιναν από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες μάλιστα παρελήφθησαν ομόφωνα μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης, προχώρησε επί δημοτικής αρχής Σταθόπουλου. Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη το 2017 ήταν ίδια (“τυφλοσούρτη“” είπαν πολλοί) με όλες τις συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων στο άρθρο που αφορά επιπλέον εργασίες. Το ίδιο ακριβώς άρθρο υπέγραψε (όπως ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι σε αντίστοιχες συμβάσεις) ο Β. Ζορμπάς το 2020, στη σύμβαση για τον Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια».

Η αναλυτική ανακοίνωση της Νίκης των Πολιτών για το νέο δημαρχείοΛήψη

The post Σε Β. Ζορμπά και Γ. Πατούλη ρίχνει τις ευθύνες για την «εμπλοκή» στο έργο του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής ο Γ. Σταθόπουλος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα