Άβυσσος μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας: Τέσσερις συν μια περιοχές που η Μόσχα απαιτεί να προσαρτήσει

Ουκρανοί στρατιώτες σε στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην περιοχή Zhytomyr, Ουκρανία, 27 Δεκεμβρίου 2022. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi


Το Κρεμλίνο απέρριψε (Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου) το ειρηνευτικό σχέδιο δέκα σημείων του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι οι προτάσεις για τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτό που αποκαλεί «σημερινή πραγματικότητα» των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που έχουν ενταχθεί στη Ρωσία.

Ο

εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που να μην λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες σχετικά με το ρωσικό έδαφος, με την είσοδο τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία. Τα σχέδια που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτές τις πραγματικότητες δεν μπορούν να είναι ειρηνικά».

Ουκρανοί στρατιώτες σε στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην περιοχή Zhytomyr, Ουκρανία, 27 Δεκεμβρίου 2022. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Τέσσερις συν μια περιοχές, που η Μόσχα θέλει να προσαρτήσει αλλά δεν κατέχει πλήρως

Η Ρωσία κήρυξε τις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας ως μέρος της επικράτειάς της τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από δημοψηφίσματα που καταδίκασαν η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες.

Όμως, η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι προωθεί το ειρηνευτικό του σχέδιο δέκα σημείων, το οποίο ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Νοέμβριο, συζητώντας το με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και προτρέποντας τους παγκόσμιους ηγέτες να πραγματοποιήσουν μια Παγκόσμια Σύνοδο για την Ειρήνη με βάση αυτό.

Ουκρανοί στρατιώτες σε μια τάφρο, σε θέση κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην περιοχή Zhytomyr, Ουκρανία, 27 Δεκεμβρίου 2022. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Το σχέδιο προβλέπει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία θα παραιτηθεί τόσο από τις τέσσερις περιοχές, που ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει, όσο και από την Κριμαία, την οποία κατέλαβε το 2014.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι είναι ανοιχτό σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν βλέπει καμία διάθεση για διαπραγματεύσεις από την πλευρά του Κιέβου.

Related...La Repubblica - Η κατάθεση Καϊλή: «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα και τα μπιμπερό»ΗΠΑ: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» πάγωσε και τους καταρράκτες του ΝιαγάραΚίνα: Ένας νεκρός σε καραμπόλα με δεκάδες οχήματα σε γέφυρα που είχε βυθιστεί στην ομίχλη (Βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άβυσσος, Ρωσίας - Ουκρανίας, Τέσσερις, Μόσχα,avyssos, rosias - oukranias, tesseris, moscha