Σε εξέλιξη το πρόγραμμα αντιμετώπισης και διαχείρισης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής

Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων, σύγχρονων μέσων, όπως είναι τα drones και υπό τη επίβλεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, το τριετές πρόγραμμα εφαρμογών προνυμφοκτονιών, μέσω των Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και των Τεχνικών τους Επιτροπών Παρακολούθησης-Παραλαβής των έργων που υλοποιούνται σε συνεργασία με τις ανάδοχες εταιρείες.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, σημαντικός αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) με το οποίο η Περιφέρεια Αττικής

έχει συνάψει αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση για την «Καταγραφή της παρουσίας και της εποχιακής διακύμανσης των κουνουπιών της Περιφέρεια Αττικής».

Όπως επισημαίνει ο Γ. Πατούλης «στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ασφάλεια των πολιτών. Βασική ασπίδα προστασίας των πολιτών είναι η έγκαιρη παρέμβαση και στοχευμένη στρατηγική πρόληψης. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τη συστηματική τήρηση των μέτρων σε ατομικό επίπεδο και την κοινότητα. Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, με αποφασιστικότητα, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος και πράγματι, με τις έγκαιρες παρεμβάσεις μας, έχουμε πετύχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

The post Σε εξέλιξη το πρόγραμμα αντιμετώπισης και διαχείρισης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρειας Αττικής,perifereias attikis