Νέα Ιωνία: Παρουσίαση βιβλίου για τον τραγικό ξεριζωμό των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής

Μια συγκινητική εκδήλωση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ο τραγικός ξεριζωμός των Χριστιανικών Πληθυσμών της Ανατολής – Οι διαδρομές σωτηρίας προς την Ελλάδα». Πρόκειται για ένα ιστορικό πόνημα του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού, μια συλλογική προσπάθεια 47 προσωπικοτήτων 2ης και 3ης γενιάς προσφύγων που έγραψαν για 50 πόλεις των αλησμόνητων πατρίδων.

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου εκφράζει, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πολλές ευχαριστίες για την

παρουσίαση του εν λόγω ιστορικού τόμου στον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, τον αναπληρωτή καθηγητή της Νεότερης Ιστορίας του ΕΚΠΑ Σπυρίδωνα Πλουμίδη, καθώς και στον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου, για τον συντονισμό και την πολύτιμη συμβολή στην έκδοση αυτού του σημαντικού τόμου.

Επίσης, ευχαριστεί την Παραδοσιακή Χορωδία του ΟΠΑΝ και τον μαέστρο Βαγγέλη Σαραντίδη, για τις όμορφες μελωδίες που μας χάρισαν, όλους τους εργαζομένους, τους εθελοντές, τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΜΙΠΟ, που συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση, καθώς και σε όλους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, «υπενθυμίζοντάς μας ξανά το εξής μήνυμα: Το 2022 η καρδιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού χτυπά στη Νέα Ιωνίας μας, την πόλη της καρδιάς μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δήμαρχος.

The post Νέα Ιωνία: Παρουσίαση βιβλίου για τον τραγικό ξεριζωμό των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα